Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tablet posiadam od wczoraj, jak narazie staram sie zrobic wszystkie tuty ktore znajde. A tutaj pierwsza praca:

oko3ui3.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A napiszę sobie, a co:

Widać, że albo zacząłeś rysować wraz z zakupem tabletu, albo rysowałeś tylko na lekcjach z tyłu zeszytu. A to moje wskazania, bo pewnie po to się tu wystawiłeś:

-rezygnuj z tutków, ale oglądaj ich jak najwięcej (także prac innych twórców), nie staraj się przerysowywać ich z nadzieją, że wyjdzie tak samo. Podglądaj jak co się rysuje.

-poznaj techniki i sposoby rysowania, bo na załączonym obrazku widać, że nie masz pojęcia o tym

-rysuj wszystko (kółka, kreski, łóżko, rękę, słoik...) i jak najczęściej się da, trenuj "rękę" i zwykły, tradycyjny rysunek. Zaczniesz zwracać uwagę na szczegóły przedmiotów, których zwykły śmiertelnik nie dostrzega;), a które mają wpływ na udaną pracę

Pewnie inni dodadzą swoje 3 grosze i mnie poprawią, dlatego też kończę. HAIL

Napisano

na poczatek to pieniadze powinienes przeznaczyc an olowki i papier i rysowac garnki potem moze ludzi z natury, a tablet poczeka, az bedziesz umial conieco

Napisano
  • Autor

Tablet kupilem ciut do innych celow, czasami mnie irytuje wymazywanie / wycinanie czegos myszka. A olowkiem - tez sie bawie i to czesto :P