Marcin Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Witam, Nie wiem czy to tylko u mnie ale notorycznie mi się zdarza że gdy na stronie lub jakimś forum jest pełno obrazków zamieszczonych przez użytkowników nie wszystkie mi się ładują (i nie jest to wina niedziałającego serwera na którym ów obrazek się znajduje). Zapewne wielu z was też to ma i mam w związku z tym pytanie; Czy jest jakiś parametr za to odpowiadający ? długość oczekiwania na odpowiedź od serwera, lub coś w podobie co by za to odpowiadało ?
Marcin Napisano 27 Listopad 2006 Autor Napisano 27 Listopad 2006 właśnie firefox dot com wcale nie rozwiązuje problemu :)
mirach Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Próbowałeś ustawic firefoxwi żeby robil wiecej niz 1 połączenie na raz ze stroną ? Pamiętam że też miałem podobny problem kiedyś, teraz wydaje mi się że zwiększenie tego parametru pomoglo. Edit: chodzi mi o to: http://element14.wordpress.com/2006/07/11/firefox-does-not-have-a-memory-bug-but-heres-how-you-improve-mem-usage/ konkretnie o porade "Increase the Speed in Which Firefox loads pages" tylko ja nie dawalem 30 połączen na raz, bo by to zabiło moją sieć, tylko jakies 10.
Dirk Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Marcin, ja mam to samo (korzystam z FF) i wydaje mi się, że jest to wina przeglądarki. Jak wpiszesz w oknie przeglądarki FF about:config to dostajesz się do opcji. Tam jest opcja zwiększenia zapytań do serwera. A niżej mała pomoc-może pomoże: LINK U mnie pomaga często odświeżenie stronki.
Rekomendowane odpowiedzi