QMAN Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Domyslam sie ze te pytania beda dosyc prymitywne i na pewno w ktoryms tourtorialu by sie to znalazla odpowiedz ale tyle jest tego do przejrzenia jeszcze ze chyba mi sie z 2 tygodnie zejdzie ;) wiec w skrocie: Korzystam z 3DS Max 8 Jak scalac ksztalty bryl przestrzennych (np. zeby w pokoju skladajacej sie z box'a wstawiajac cylindryczny otwor, wyciac tylko ten otwor) Efekt zazenia sie obiektow (chcialbym zeby zarowka o dowolnym ksztalcie naprawde oswietlala inne obiekty a nie tylko ona swiecila) A najlepiej jakbyscie mi polecili jakas ksiazke na temat 3ds max od A do Z. bylbym wdzieczny najbardziej za ksiazke zeby tutaj was nie meczyc ;)
tweety Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 QMAN Wszelkie kwestie dotyczace podstawowej obslugi programu mozna znalezc pod klawiszem F1 (help programu) Znajdziesz tam mase przykladów, tutoriali i szczególowe opisy fukncji programu. Jesli nie posiadasz plików help do programu znajdziesz je w dziale FAQ (link) Poza tym prosilbym o wykazanie sie odrobina samoinicjatywy i przeszukania http://www.google.com gdzie szybko mozna znalezc odpowiedz na takie kwestie jakie tutaj poruszyłeś. Co do książki to na poczatek polecam po prostu tutoriale w sieci (strony znajdziesz tu i tu), bez zbędnych kosztów i potrzeby latania do sklepu. Pozdrawiam
QMAN Napisano 28 Listopad 2006 Autor Napisano 28 Listopad 2006 dzieki za pomoc te ksiazki ktore kupilem nie wyjasniaja mi wszystkiego.
tadzio Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Do wycinania jest Boalen (czy jak to sie tam pisze), a swiecace obiekty to najlatwiej w vrayu lightmaterialem.
Rekomendowane odpowiedzi