Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Mam problem z naniesieniem tekstury na mój model książki. Problem jest, aż 'głupi', bo polega na odnalezieniu klawisze OPEN, abym mógł wstawić do maxa swoją teksturę. Gdzie jest owy przycisk. Proszę o pomoc i z góry sorki za stworzenie tematu o takim problemie, ale jestem początkującym.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 920
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie ma klawisza open ;). Otwierasz material editor, wybierasz materiał, klikasz w pole difuse, wybierasz bitmap i wskazujesz teksture. Przypisujesz materiał obiektowi. Jak dalej nic z tego to polecam F1.

Napisano
  • Autor

Wszystko byłoby super, oprócz tego, że gdy wchodzę w pole diffuse....to nie mam możliwości wybrania 'bitmapy'- nie ma w ogóletakiej funkcji, która zezwalałaby na takie działanie. Nie wiem dlaczego, ale wyświetla mi się okno z wyborem kolorów. A dokładnie to 'Color Selector:Diffuse Color'. I nie mam pojęcia, czy to ja coś robię nie tak, czy może w 3ds maxie coś jest nie tak. Proszę o pomoc.

Napisano

Obok kolorow masz taki maly pusty kwadracik, nizej tez masz Maps i tam masz obok Diffuse tez mozesz sobie kliknac. Ale przedewszystkim polecam porade Hynola - F1.

Napisano
  • Autor

Zdaje mi się, że robię wszystko poprawnie. Klikam tak jak podowiedziałeś, w mały kwadracik obok kolorów, a nawet w Maps i Diffuse. I.... nic. Mam podręcznik(co prawda do 3ds maxa 8, a jak mam 6) i w nim okno, które otwieram wygląda troszkę inaczej. A dokładniej różni się jednym elementem. Dlatego dołączyłem zdjęcie, abyście mogli mi lepiej pomóc. W miejscu, które zaznaczyłem czerwonym kołem powinny być dodatkowe opcje. Tj. 'Open, Merge, Save i Save as'. Zdaje mi się, że za pomocą OPEN otworzę pożądaną teksturę. Niestety w moim 3ds maxie nie ma tej funkcji. Proszę o pomoc.

d063132767726839m.jpg

Napisano

Kliknij na Bitmap i daj Ok, bedziesz mogl wtedy wybrać tą mape. Te opcje o ktorych mówisz to pojawiają się przy materiałach, jak tam sobie wybierzesz Mtl Library.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki Mirach. Bardzo mi pomogłeś....Hynol z resztą też. Jeszcze raz BIG THX.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.