Napisano 10 Grudzień 200618 l Witam wszystkich powiedzcie co o tym myslicie jestem poczatkujacy dlatego pytam nad czym powinnienem jeszcze popracowac co zmienic jest to pierwszy element mojej scenki dlatego pytam nie chcial bym powielac bledow
Napisano 10 Grudzień 200618 l sądzę że za tytuł modek Ci skóre przetrzepie oprócz powtarzającej się teksttury dachu mi się podoba.
Napisano 10 Grudzień 200618 l dobry początek, podoba mi się :-) tekstura dachu faktycznie do wymiany i z nowym mapowaniem kip gouin
Napisano 10 Grudzień 200618 l Aha, to ok :) Tylko zmień troche kolor tego światła na bardziej żółto-pomarańczowy. Pozdrawiam
Napisano 10 Grudzień 200618 l Mi się podoba. Chociaż fajnie by to wyglądało z "prawdziwymi" kamieniami ^^ Kolor światła nie wygląda na taki pochodniowo-ogniowy O.o
Napisano 10 Grudzień 200618 l 1: zmien nazwe watku zanim cie mod dopadnie 2: tak jak pisali swiatlo zly kolor, ja bym tez dal miekszy cien bo pochodnia to nie laser 3: podmalowal bym ten obiekcick, brud w zagieciach itp, ale do tego bedziesz musial rozlozyc sobie UV (o ile dobrze kojaze to gdzies pisales ze jeszcze tego nie robiles) ogolnie bardzo mily początek, jesli siatka jest oszczedna i bys narysowal dobre texturki to by sie nadawalo pewnie do jakiegos prostego game-artu :) pozdrawiam Mirach
Napisano 10 Grudzień 200618 l Autor Probowalem pobawic sie textura dachu ale to chyba jeszcze nie to nie mam pojecia jak to poprawic napisales zeby dac miekszy cien mam nadzieje ze chodzi ci o panel modyfikacji oswietlenia co do rozlozenia siadki UV tak to prawda jak na razie nie mam o tym pojecia ale bede sie staral
Napisano 10 Grudzień 200618 l http://www.3dtutorials.sk/index.php?tutorials=5&software=0&id=113 tu masz tutek ktory w dosc dlugasny sposob pokazuje proste rozkladanie UV map. I powodzenia z nimi, bo ja ich nie nawidze, nie cierpie, nie znosze, rozkladnie UV jest ZŁE, niemoralne, powinni tego zabronic albo zlecic to dziecią z malezji z marne pieniądze... uf.. no, już mi lepiej :D Co do światla to jego opcjach powinienes miec shadow type, i zaleznie od rodzaju cienia jaki dales gdziesik powinna byc opcja zmiekszenia go troche. I daj swiatleku jakis Decay, bedzie lepiej wyglądać. powodzenia Mirach
Napisano 10 Grudzień 200618 l Autor dzieki zobacze co mi sie uda z tym zrobic pozdrawiam i wracam do pracy