flashmaster Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Witam! czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego: mam gęstą siatkę pewnego terenu cały teren pokrywam materiałem Trawy a pewne polygony np teksturką ścieżki i teraz chodzi mi o to aby pomiędzy tymi 2 materiałami nastąpiło łagodne przejście (użyć maski albo coś w tym stylu)? najprostrzym wyjsciem bylo by zrobienie tekstury na cały teren ale z tym było by sporo roboty.
zdunek89 Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 ja też miałem podobny problem :), sposób jest pewnie cie nie zainteresuje jest taki program co sie nazywa spacer, jest to edytor świata do gry gothic... można w nim nakładać kawałki materiału i je dowolnie obracać , jest to sposób dość wygodny i ładny.. jak chcesz wiedzieć więcej to gg:6734930
flashmaster Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Napisano 17 Grudzień 2006 wolałbym dowiedziec sie jak to zrobic w maxie
Ania Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 blend material, w którym pierwszy material przedstawia trawkę, drugi ścieżkę, a to gdzie ma być ścieżka a gdzie trawka ustawiasz czarnobiałą maską.
Rekomendowane odpowiedzi