86Maestro Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Witam! Jestem studentem architektury WAPW, jestem w końcowej fazie projektu domu jednorodzinnego w Konstancienie (semestr 3), wcześniej w ogóle nie zajmowałem się wizualizacjami (tylko doraźne na studia), ale zaczęło mnie to interesować i wciągać. Od 3 tygodni bawię się Maxem i Vrayem 1.50 - genialny jest. Jeśli chodzi o projekt, to oddanie mam na początku stycznia, pewne zmiany będą jeszcze zachodzić, ale na oddaniu chciałbym mieć oprócz elewacji i widoków 3d (w drodze), także wnętrza, choć to trochę wyjście przed szereg - salon, kuchnia z jadalnią, może pracownia jeszcze. Sam projekt jest ruchomy, ale czekam na rady dotyczące samego renderingu, oświetlenia, materiałów. Będe bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. Na razie zamieszczam mały render części relaxacyjnej salonu.
86Maestro Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Napisano 18 Grudzień 2006 Dorzucam jeszce rzut parteru i zaznaczone miejsce patrzenia (mniej więcej)
arch515 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Coś chyba skala kulej na tym rzucie…pracuj pracuj. Pozdrawiam.
86Maestro Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Napisano 19 Grudzień 2006 i jeszcze taki tam widoczek [sorka za offtopic - ale: czemu nie wyswietlaja mi sie zdcecia na niektorych watkach? (firefox) oraz - jak dodac miniaturke, zeby była widoczna w dziale WIP?
rudylew Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 sam render nie jest zły, ogólnie podłoga zbyt odbijająca otoczenie, materiał metalowy od kanapy dałbym na aluminium a nie chrom.. ale to moja sugestia :) Witam i pozdrawiam :)
siwy Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 wizualki jak na początek całkiem niezłe. układ domu dobry, funkcjonalny i czytelny. nie wiem po co ci drugi stół w salonie. może mowiększyc jadalnie i tam większy stół dać.
86Maestro Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Napisano 19 Grudzień 2006 jak sie goscie zjadą na święta to biore ten drugi stół, rozkładam, nawet Mikołaj się zmieści ;) a ten z jadalini, to taki typowo śniadaniowo-codzienno-obiadowy ;] Dzieki za pochwałę rzutu, trochę nad tym siedziałem, terwaz trwa walka nad formą architektoniczną, elewacjami, właśnie zaraz na korektę jadę ;)
siwy Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 aha , wracając do rzutu to łazienka jest nie bardzo. nie spełnisz norm. umywalka wciśnięta, nie ma luzu po bokach. kibelek nie w skali. Pokombinuj z łązienką. Drzwi do gabinetu daj otwierane w drugą stronę, bo teraz trzeba obejść je żeby wejść do pokoju. Drzwi do spożarni wolałbym miec otwierane na zewnątrz. Zlew i kuchenka w kuchni dobrze jakby była w jednym ciągu. Schodki w garażu maja coś ze skalą.
satanicus1991 Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Ładnie, ładnie... i ten Pulp Fiction w tv :D jaki to kanał? ;)
86Maestro Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Napisano 19 Grudzień 2006 Hmm, poprawiłem nieco łazienkę, choć moim zdaniem dawała radę, sam mam taką mini umywalkę w domu i zdaje egzamin - nikt tam zębów nie myje i się nie rozkłada, to tylko, żeby sobie ręce umyć. To takie WC z prysznicem. Na piętrze jest głowna łazienka + jeszcze w sypialni rodziców, także spoko. Drzwi do gabinetu - oczywiście masz rację, nie wiem czemu tak wrysowałem ;) Jeśli chodzi o schodki do garażu oraz spiżarnię - będą jeszcze zmiany, rzut był rysowany na szybk stąd małe niedoróbki, chodzi o koncepcję, projekt budowlany to w przyszłym semestrze ;) A schody do garażu 'wejdą' w główną bryłę domu - tak postanowiliśmy po dzisiejszej korekcie (bo zaburzały bryłę, ale o tym za parę dni). Oczywiście dzięki za rady dot. samego projektu, wszytska sie przyda, ale bardziej liczę na was, jeśli chodzi o wyciągnięcie czegoś fajnego z renderu. Muszę pogłębić kominek i 'wsypać tam nieco popiołu' ;) Trzeba dodać jakieś książki, gazety, płyty na półkach, których materiał zmienie na czarny kamień, bo wyszło jak czarne szkło. Podłoga też będzie reperowana - za bardzo się odbija, nie? A jak zrobić tak, żeby przy połączeniu ze ścianą odbijało się bardziej, ale potem się rozpuszczało?
Rekomendowane odpowiedzi