Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Geneza powstania zaczelo sie od pokoju dziennego potem tak jakos wyszlo ze dodalem jeszcze troche kuchni... :)

Scena w Autocadzie, teksturowanie Max+Vray.

Jesli o chodzi o sama scene to jest kilka rzeczy, ktore sam uwazam ze sa do poprawki:

- zaluzje w oknach na zaslony rzymskie

- szafka (lepszy modeling)

- balkon (bo go na razie nie ma)

- tlo (nie moge znalesc dobrego zdjecia)

Ale mam pytanie jaki parametr podcignac, zeby na sciankach nie wychodzily takie kropki, ale byly tak gladkie jak sufit.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 984
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Touch: bo to ma byc podobne, dzieki tej pracy i kilku podobnych staram sie nauczyc tego zacnego programu jakim jest max+vray, pracki te traktuje typowo szkoleniowo, nie wykozystuje ich zarobkowo. Dzieki temu ze mam pewien uklad pomieszczenia (zrobiony przez kogos) wiem do czego dazyc..., a jak juz sie troche podszkole to chetnie pokaze kilka moich wlasnych prac

Napisano
...Tylko dlaczego tak cholernie podobne do tego?

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=33040

Pozdr!

brawo za spostrzegawczość!!!

Geneza powstania zaczelo sie od pokoju dziennego potem tak jakos wyszlo ze dodalem jeszcze troche kuchni... :)

Scena w Autocadzie, teksturowanie Max+Vray.

szejm on ju

tło za oknem nie pasuje do oświetlenia

Napisano

Widze, że mój dywanik robi furore :)

A pracka jak na razie kompletnie bez wyrazu, modeling oszczędny do bólu, przepalenia (jaką exposure control ustawiłeś ?), tak wogóle to możesz pokazać screena z vieportu (top), to pogadamy nad rozstawieniem świateł.

PS. Jak masz dawać taką fote za oknem, to lepiej nie dawaj nic...

pytanie: pokaż ustawienia rendera, bo nawet nie wiemy, jakich silników użyłeś...

pozdrawiam