Napisano 21 Grudzień 200618 l Moje fotki sa slabe od strony technicznej gdyz sprzetem leze (2 kompakty olympusa). Ale staram sie nadrobic historia fotki. Kapliczka. Ciche miejsce do medytacji i spokoju. Mozna w ciszy pomodlic sie do wlasnego Boga, badz przyjsc pomedytowac. Miejsce znajduje sie na najwyzszej gorze w okolicy. Nie wszyscy maja tam dostep wiec mozna w spokoju oddac sie sobie. Technikalia: nie pamietam ;/ Patrzac na pewne zmiany w konkursie ( http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=33840 posty #5 #6), sam postanawiam wywalic jedna fotke z czasu trwania konkursu i wrzucam jedna z marca. Moge to daje :) Swiat niechetnie odwiedzany przez normalnch imprezowiczow. Klub z ciezsza muzyka. Psychodeliczne, ostre dzwieki, psychodeliczne obrazy puszczane na ekran, ostre, razace swiatla. Wszystko moze byc wspomagane alkoholem, tytoniem i innymi uzywkami. Technikalia. Nic wiecej poza czasem 1/30 - 1/50 (nie pamietam dokladnie). Cz/b zrobione w aparacie. Efekt jest nadany przez podwieszony na sali stroboskop, dzieki temu uzyskalem efekt stop-ruchu. Oczywiscie to efekt optyzny wiec sie kwalifikuje. Wiekszosc ludzi uwaza ze dj to osoba, ktora powierza swoj gust muzyczny tanczacym na trzezwo, badz nie, imprezowiczom. Mistrz rzemiosla i surowy selekcjoner muzyki. Do niego rzekomo nalezy "byc albo nie byc" dzisiejszej imprezy. Lecz siedzac dosyc dlugo po drugiej stronie zrozumialem, ze on chce rownie dobrze bawic i uczestniczyc w tym, co nazwamy impreza. I ma takie same prawa co my. Zapewne zakwasilem, zyje we wlasnym swiecie, ale taka prawa. Tylko pierwsza fotka jest ustawiania, pozostale to typowy spontan w probie reporterskiej fotki. Nie wiem czy sie udalo, czy nie. Mam ochote uczestniczyc w tej bitwie, a ze czas ucieka to wrzucam to co udalo mi sie ustrzelic w czasie trwania. Zyje niestety w takim srodowisku i mozliwe ze tylko ja odbieram te emocje, ktore chcialbym pokazac przez te fotki. Jakosc lezy, kompaktem w klubach raczej malo mozna zrobic. Lekko podpicowalem w PS, ale w sumie sprzeczne jest to z moja idea. Mam nadziej ze cos sie spodoba. Dzieks za uwage :) Tweety: ja pamietam ze przy torbie lezal aparat ;} Mam nadzieje ze z gripem :)
Napisano 23 Grudzień 200618 l 2 jest świetna, kapitalnie to wyszło w B&W, szczerze mówiąc ja bym pewnie nie wpadł, widząc ją w kolorze, że może tak fajnie wyjść w B&W.
Napisano 23 Grudzień 200618 l Autor wlasnie dlatego nie zrobilem jej w kolorze, juz na aparacie ustawile bw zeby lepipej to zlapac, pamietam ze wtedy duzo takich fot zrobilem, ale ta byla najciekawsza, szkoda ze niektore rzeczy sie nalozyly (np. koles bardzo z tylu) ale juz trudno
Napisano 23 Grudzień 200618 l nom 2ka jest ciekawa... stroboskop był, kilka razy lampą błyskałeś (?), że wyszedł taki efekt? odnośnie b&w to lepiej w aparacie robić kolorowe, bo programy graficzne pozwalają na lepszą kontrolę przy przeróbce do b&w, ale tutaj fajnie to wyszło... pozdro
Napisano 23 Grudzień 200618 l Autor everyman: stroboskop byl w klubie, ja po prostu wstrzelilem sie w moment serii blyskow, lampa chyba bym nie doswietlil calej sali ;p a co do bw to masz racje, ale to byly niemalze poczatki mojej nauki fotografii i wtedy wiedzialem lepiej hehehe