Napisano 13 Styczeń 200718 l Ostatnio natrafiłem w necie na koncepty pojazdów z Homeworld 2. Jeden dość mi się spodobał i postanowiłem go wymodelować :) Na razie nie wiele, kilka (ok 2) godzin pracy. Endżoj: EDIT: Zapomniałem rzeczonego konceptu dorzucić :) Nie trzymam się go super mocno, ale traktuję jedynie jako inspirację. Na początku było na dole postu ale dostałem kilka sygnałów że nie widać więc przenoszę nad obrazek :) http://shipyards.relicnews.com/hw2/images/display.htm?AKHiigaran_Interceptor.JPG
Napisano 13 Styczeń 200718 l no niestety słowko "endżoj" nie do konca oddaje walory Twojej pracy :P przede wszystkim render jest strasznie rozmyty i az sie przyjrzec nie mozna, bo zaraz oczy bolą. poza tym wyglada na wersje lowpoly z nałozonym meshsmoothem. w ogole pomysł modelowania takiego statku jako jednego elementu nie ejst chyba najlepszym rozwiązaniem (a szczegolnie kokpitu, o ile to wystające cos miedzy silnikami faktycznie jest kokpitem). pokaz referki z ktorych korzystasz, to bedzie wiadomo dokladniej, za co Cie zjechac ;)
Napisano 13 Styczeń 200718 l Autor Muszę Cię zmartwić: Referki nie istnieją :) Render się poprawi przy następnym updace. Na części podzielę, ale wszystko w swoim czasie. Na razie modelowane z jednego kawałka bo tak mi wygodniej :)
Napisano 13 Styczeń 200718 l troche sie rozpedzilem przy pisaniu i napisalem referencje, a chodzilo mi po prostu o te obrazki na ktorych sie wzorujesz, czyli koncepty w tym przypadku. pisze sie Homeword czy Homeworld? bo ta nazwa tylko obila mi sie o uszy a nawet nie wiem do konca co to jest ;P jakas chyba gra w klimatach fantasy, co nie? :)
Napisano 13 Styczeń 200718 l Autor Poniżej pierwszego postu masz linka do jedynego obrazka jaki mam. Homeworld to gra RTS osadzona w kosmosie. Główną osią fabuły jest droga rasy Higarian na ich rodzinna planetę skąd przybyli setki tysięcy lat temu. Oczywiście teraz o tym zapomnieli a przypomniało im o tym znalezisko archeologiczne którym był wielki statek matka zakopany w piaskach pustyni.