Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio natrafiłem w necie na koncepty pojazdów z Homeworld 2. Jeden dość mi się spodobał i postanowiłem go wymodelować :) Na razie nie wiele, kilka (ok 2) godzin pracy. Endżoj:

EDIT:

Zapomniałem rzeczonego konceptu dorzucić :) Nie trzymam się go super mocno, ale traktuję jedynie jako inspirację. Na początku było na dole postu ale dostałem kilka sygnałów że nie widać więc przenoszę nad obrazek :)

http://shipyards.relicnews.com/hw2/images/display.htm?AKHiigaran_Interceptor.JPG

f4pe2.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no niestety słowko "endżoj" nie do konca oddaje walory Twojej pracy :P przede wszystkim render jest strasznie rozmyty i az sie przyjrzec nie mozna, bo zaraz oczy bolą. poza tym wyglada na wersje lowpoly z nałozonym meshsmoothem. w ogole pomysł modelowania takiego statku jako jednego elementu nie ejst chyba najlepszym rozwiązaniem (a szczegolnie kokpitu, o ile to wystające cos miedzy silnikami faktycznie jest kokpitem). pokaz referki z ktorych korzystasz, to bedzie wiadomo dokladniej, za co Cie zjechac ;)

Napisano
  • Autor

Muszę Cię zmartwić: Referki nie istnieją :)

Render się poprawi przy następnym updace. Na części podzielę, ale wszystko w swoim czasie. Na razie modelowane z jednego kawałka bo tak mi wygodniej :)

Napisano

troche sie rozpedzilem przy pisaniu i napisalem referencje, a chodzilo mi po prostu o te obrazki na ktorych sie wzorujesz, czyli koncepty w tym przypadku.

pisze sie Homeword czy Homeworld? bo ta nazwa tylko obila mi sie o uszy a nawet nie wiem do konca co to jest ;P jakas chyba gra w klimatach fantasy, co nie? :)

Napisano
  • Autor

Poniżej pierwszego postu masz linka do jedynego obrazka jaki mam.

Homeworld to gra RTS osadzona w kosmosie. Główną osią fabuły jest droga rasy Higarian na ich rodzinna planetę skąd przybyli setki tysięcy lat temu. Oczywiście teraz o tym zapomnieli a przypomniało im o tym znalezisko archeologiczne którym był wielki statek matka zakopany w piaskach pustyni.