Shogun 3D Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Po zainstalowaniu fabrycznych, a nie domyślnych dla xp sterowników do mojego tabletu, odkryłem, że jednak wystepuje w nim opcja czułości piórka na nacisk. Z radości popełniłem w PS takiego właśnie kranoludka...
Kris_R Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Śmieszniasty taki :) Proporcje ładnie trafione. Jednak z kolorami musisz troszkę uważać. Dobieraj uważniej paletę kolorów. To niby podstawy, ale determinują późniejszy wygląd każdej pracki. No i gdy dajesz widoczne źródło światła w kadrze, warto czasami uzględnić jego wygaszanie wraz z odległością... niby detal a bardzo fajnie działa. Takie małe sugestie na przyszłość z mojej strony.
Shogun 3D Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Napisano 16 Styczeń 2007 Dzięki, Kris, ja akurat nie jestem specem od barw, od malarstwa, zawsze posługiwałem się kreską, nawet mając pędzel w reku, traktowałem go, jakibym miał w dłoni PENdzel. :D Niemniej jednak stopniowo chce się nauczyć operowania plamą. :)
Marduk Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Sama postać ciekawa. Przydałyby się tylko lepsze kolorki i ostrość większa (czyli mniej miekkich pędzli).
Shogun 3D Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Napisano 16 Styczeń 2007 Dzięki, jak znajdę czas, to do tego wrócę. :)
Rekomendowane odpowiedzi