Napisano 15 Styczeń 200718 l Po zainstalowaniu fabrycznych, a nie domyślnych dla xp sterowników do mojego tabletu, odkryłem, że jednak wystepuje w nim opcja czułości piórka na nacisk. Z radości popełniłem w PS takiego właśnie kranoludka...
Napisano 16 Styczeń 200718 l Śmieszniasty taki :) Proporcje ładnie trafione. Jednak z kolorami musisz troszkę uważać. Dobieraj uważniej paletę kolorów. To niby podstawy, ale determinują późniejszy wygląd każdej pracki. No i gdy dajesz widoczne źródło światła w kadrze, warto czasami uzględnić jego wygaszanie wraz z odległością... niby detal a bardzo fajnie działa. Takie małe sugestie na przyszłość z mojej strony.
Napisano 16 Styczeń 200718 l Autor Dzięki, Kris, ja akurat nie jestem specem od barw, od malarstwa, zawsze posługiwałem się kreską, nawet mając pędzel w reku, traktowałem go, jakibym miał w dłoni PENdzel. :D Niemniej jednak stopniowo chce się nauczyć operowania plamą. :)
Napisano 16 Styczeń 200718 l Sama postać ciekawa. Przydałyby się tylko lepsze kolorki i ostrość większa (czyli mniej miekkich pędzli).