thud Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 mam pytanie, moglby ktos napisac jak uzyskac efekt poswiaty wokol obiektu? nie chodzi mi o efekt glow, tylko cos takiego co zastosowal Michał Socha w obrazku \"Mityczny potwór\" (przedstawiajacy minotaura- opisany w magazynie 3d) lub w obrazku w katalogu maxa 5 pt. seagullsauromax5.jpg (t-rex)
VGT Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Ależ zdecydowanie chodzi Ci o efekt glow. Trzeba tylko w opcjach pogrzebać :] W zakładce propeties w pozycji filter: odznacz \'all\' zaznacz \'Perimeter Alpha\' W ten sposób sam obiekt nie będzie miał efektu glow, efekt powstanie tylko wokół obiektu. Dalej jedynie zabawa parametrami by uzyskać wymagany efekt. Powodzenia
thud Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 tak jest zrobione w tych pracach co podalem? jak tak to wielkie dzieki!!! czlowiek stary a ciagle sie uczy :)
VGT Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Czy tak robili autorzy to nie wiem :) , ale obejrzałem tego t-rex\'a w katalogu max\'a i gradientami glow\'a udało mi się uzyskać praktycznie taki sam efekt. Oczywiście dochodzi jeszcze zabawa samym światłem w scenie, gdyż na górne partie ciała tego t-rex\'a także światło ma swój udział, ale to co się dzieje \"poza\" nim, moim zdaniem bez kłopotu da się uzyskać glow\'em. Naturalnie istnieje jeszcze możliwość, że to jest np. późniejsza obróbka w PS\'ie... sposobów na pewno jest kilka.
thud Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 VGTsXVII - wielkie dzieki raz jeszcze; wlasnie sobie wyprobowalem i jeste wspaniale :D
thud Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 (literowka byla wyzej, chcialem napisac jest wspaniale)
VGT Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Jeśli jest literówka, to używaj edycji postu. Właśnie po to ta cudna opcja została stworzona :P
Rekomendowane odpowiedzi