Napisano 23 Październik 200321 l mam pytanie, moglby ktos napisac jak uzyskac efekt poswiaty wokol obiektu? nie chodzi mi o efekt glow, tylko cos takiego co zastosowal Michał Socha w obrazku \"Mityczny potwór\" (przedstawiajacy minotaura- opisany w magazynie 3d) lub w obrazku w katalogu maxa 5 pt. seagullsauromax5.jpg (t-rex)
Napisano 23 Październik 200321 l Ależ zdecydowanie chodzi Ci o efekt glow. Trzeba tylko w opcjach pogrzebać :] W zakładce propeties w pozycji filter: odznacz \'all\' zaznacz \'Perimeter Alpha\' W ten sposób sam obiekt nie będzie miał efektu glow, efekt powstanie tylko wokół obiektu. Dalej jedynie zabawa parametrami by uzyskać wymagany efekt. Powodzenia
Napisano 24 Październik 200321 l Autor tak jest zrobione w tych pracach co podalem? jak tak to wielkie dzieki!!! czlowiek stary a ciagle sie uczy :)
Napisano 24 Październik 200321 l Czy tak robili autorzy to nie wiem :) , ale obejrzałem tego t-rex\'a w katalogu max\'a i gradientami glow\'a udało mi się uzyskać praktycznie taki sam efekt. Oczywiście dochodzi jeszcze zabawa samym światłem w scenie, gdyż na górne partie ciała tego t-rex\'a także światło ma swój udział, ale to co się dzieje \"poza\" nim, moim zdaniem bez kłopotu da się uzyskać glow\'em. Naturalnie istnieje jeszcze możliwość, że to jest np. późniejsza obróbka w PS\'ie... sposobów na pewno jest kilka.
Napisano 24 Październik 200321 l Autor VGTsXVII - wielkie dzieki raz jeszcze; wlasnie sobie wyprobowalem i jeste wspaniale :D
Napisano 25 Październik 200321 l Jeśli jest literówka, to używaj edycji postu. Właśnie po to ta cudna opcja została stworzona :P