zeusik Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Witam Kolejne pytanie z seri "jestem poczatkujacy", otoz proboje zrobic model z tutoriala http://www.max3d.pl/tut.php?id=295 stanalem na punkcie 16, udalo mi sie odwrocic figure ale nie chca sie polaczyc polygony zaznaczam dwa sasiednie(w miejscu gdzie jest przerwa), tak aby sie polaczyly to nic sie nie dzieje, jak zaznaczam polygony po calej linij(np wszystkie tam gdzie jest przerwa z boku to weld laczy je do srodka i tworzy jeden polygon z 6). Wiec jak polaczyc te dwie figury zeby stanowily "jednosc" Oto jak wyglada mniej wiecej model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Mylisz pojecie polygon z vertexem. Vertex to te kropki. Prawdopodobnie vertexy nie chca sie polaczyc, bo pomiedzy nimi jest jakis polygon, ale moge tylko przypuszczac, bo na tym malym obrazku co pokazales, nic nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 skalibruj treshold (?)w weldzie czy cos takiego, czulosc/obszar w jakim lapie vertexy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeusik Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 Oczywiscie mowilem o vertexach moj blad kalibrowalem nic nie daje Tutaj daje troche blizsze zdjecie rozlaczylem zeby bylo widac oco chodzi te ponumerowane vertexy chce ze soba polaczyc nie ma zadnego polygona pomiedzy i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demag Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Może spróbuj ręcznie Target Weldem połączyć te wierzchołki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Wydaje mi sie ze na obrazku widac ze jeden polygon jest tylem odwrocony do poprzedniego. Takich poligonow nie mozna weldowac. Chodz moge sie mylic bo za duzo tutaj nie widac. Zapodaj scenke to zwelduje ci te vertexy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeusik Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 Dziekuje wszystkim za pomoc udalo mi sie w koncu jeszcze bardziej rozsunalem te vertexy i jakos udalo mi sie je polaczyc jeszcze raz wielkie dzieki za zainteresowanie dla poczatkujacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi