Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanko jak moge przerobic filmik z AVI do Flasha czy jest jakis programik do tego??

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W zasadzie to pytanko nie do tego dzialu, ale najlatwiej jest we flaschu chyba:), w kazdym razie w filmiku flashowym mozesz umiescic mpga i ( to juz pewien nie jestem) QT. Tylko pytanie czy to ma sens?, zapytaj sie w dziale webart.

Napisano
  • Autor

chodzi mi dokladniej o cos takiego: mam w maxie animacje i chce ja jako animacje flashowa zrobic, zrobilem juz jako AVI (wiem ze jest taki plugin do 3ds ktory jako flash zapisuje) tyle tylko ze animacja renderuje mi sie 4 dni, wiec jak juz mam avi-ka to moze jego da sie jakos do flasha skompresowac:)

Napisano

Ale co konkretnie rozumiesz przez \"animacje flashową\"? Plugin o ktorym czesto tu piszemy zamienia grafike na wektorową. Avika na wektor juz nie zamienisz, ale spokojnie mozesz zaimportowac go do Flasha i ustawic odpowiednia kompresje (Sorensen Spark codec to obsluguje).

Dlugosc filmiku flashowego i jego szybkosc (liczba klatek na sekunde) dostosuje sie do Twojego avika.

Mowie o Flash MX lub Flash MX 2004.

wlasciwie to niepotrzebnie sie produkowalem, w linku Gacka jest wszystko.

Napisano

\"Avika na wektor juz nie zamienisz\"

I tu sie pan myli, panie Leander :P Na FR pojawil sie kiedys link do takiego ustrojstwa, ktorego niestety nie pamietam.

Napisano

No tak... Ale jak się domyślam to chodzi o trace kolejnych klatek, a efekt wtedy zawsze jest daleki od oryginału i w zaleznosci od skomplikowania krzywych, moze wyjsc olbrzymi plik. Ja tam Flasha lubie leciutkiego.

Zreszta poszukam tego programu.

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie chlopaki juz mam, Flash Mx rozwiazal sprawe:D