pawest Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Witam Przedstawiam ostateczną wersję mojej wizji "City in the clouds". Praca zakończona. Paweł :)
pawest Napisano 1 Luty 2007 Autor Napisano 1 Luty 2007 Witam Praca nabiera tempa wolno, ale powoli juz coś się zarysowuje :D
pawest Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 W takiej kolorystyce chmur chciałbym uwidocznić miasto :D
pawest Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 Witam odwiedzających Powoli to miasto buduję, ale myślę, że efekt jest zadowalający. To dopiero przednia cząść miasta, jeszcze nieskończona. Pozdrawiam
Dziamka Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 chmurki - uau! ale jak dla mnie ten budyneczek wydaje się troche płaski ...
pawest Napisano 6 Luty 2007 Autor Napisano 6 Luty 2007 Spróbuje coś z tym zrobić, żeby uzyskać lepszy efekt :)
pawest Napisano 8 Luty 2007 Autor Napisano 8 Luty 2007 Można powiedzieć, że juz coś konkretnego widać :D Oby czasu starczyło na dalszą część!
Jonasz_Real Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Kompozycyjnie coś jest nie tak. Chmurki ciągle są za płaskie. I mało je przypominają.
Dziamka Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 mnie sie wydaje ze trohe cos nie tak jest ze światlem... ale budyneczek fajnie wyszedł :)
pawest Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 Witam Jeśli chodzi o chmurki to napewno jeśli starczy czasu to je dopracuję. W szkicu na pierwszym planie zarysowany jest człekoptak i mam zamiar się własnie za niego wziąć. Więc tak myślę, że kiedy zadomowi się na przodzie to może wtedy bardziej uwidoczni się głębia. No ale nie wiem jak to wyjdzie. Mam to w głowie i tam to rzeczywiście dobrze wygląda. Wszystkie uwagi cenne. Pozdrawiam
pawest Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 Plan minimum na ten weekend wykonany! Już wiadomo jak będzie wygladał człekoptak. :D
nicponim Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 fajny ptok,wszystko fajnie,ale bedziesz musial oswietlenia ptaka zmienic bo jak go wstawisz do otoczenia to nie bedzie pasowac. Narazie jakos nie przekonuje mnie ta praca- za duzo skupienia w detal i nie potrzebne pierdułki,za malo szaleństwa i luzu;/ powodzenia!
pawest Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 Witam Po kilkudniowej pracy mogę przedstawić następny etap. Troche kolorku i manipulacji barwą było konieczne. No i przy okazji zmienił się troche układ chmur, ale to również było konieczne, by kolorki się lepiej uzupełniały.
shi Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 swietne bardzo mi sie podoba pomysl ! gdbyby nie fakt ze regulamin juz mi chyba nie pozwala brac udzialu pewnie rozwazal bym zerzneicie od ciebie pomyslu ;) trzymam kciuki za twoja prace pozdrawiam shi
mant-raz Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 ta wiezyczka po prawej stronie znajduje sie zbyt blisko krawedzi kadru, poza tym budynki zbyt mocno kontrastuja z chmurami (ta czern ktorej uzyles do cieniowania chmur z przodu jest uzyta tez do cieniowania budynkow, dlatego tez plany zdaja sie gubic)...fajnie by bylo gdybys dodal jakis element na pierwszym planie, wtedy kompozycyjnie bedzie ciekawiej, na razie jest zbyt statycznie...wedlug mnie :D edit: widze, ze bedzie czlekoptak na pierwszym :) o cos takiego mi chodzilo, pozdrowki
pawest Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 Witam No co Ty "shi" chciałeś zrobić :eek: , dobrze że regulamin już nie pozwoli :D Dzięki za poparcie pomysłu. Praca ciągle w toku, więc jeszcze czas na dodanie lekkiej mgiełki na budynki, może ona coś pomoże w kwesti tych kontrastów. Pozdrawiam
nicponim Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 ale tam dalej beda jeszcze jakies budynki nie? i troche mi sie nie podoba cien rzucany przez wiezyczke i ta budowle z kopula-pownien byc rownolegly do krawedzi tych obiektow, a nie rozszerzac sie na dole;/ no i jak juz mant-raz wspomnial dodaj perspektywe powietrzna bedzie spoko. W kwesti zarzutow to jeszcze chmury na dole cos ie teges;/
pawest Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Tak więc dodałem lekką mgiełkę na budynek co w rezultacie troszke go wtopiło w chmurki i zminimalizowało kontrast ...no i oczywiście już widać miasto.
pawest Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 To już prawie ostatnie podejście, brakuje jeszcze tylko kilku ptaków.
ortheza Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 popraw osiwetlenie bo on wyglada troche jak z innego obrazka. powinien dostac swiatlem z boku wg mnie
Rekomendowane odpowiedzi