tutomash Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Tematem mojego wipu jest lampka, która jest na moim biurku tuż, na przeciwko mnie z braku pomysłów postanowiłem ją wymodelować. Zacząłem od spodu teraz musze zrobić "rurę" która łączy spód z górą lampki, ale nie za bardzo wiem jak to zrobić, myślalem o storzeniu line i pozniej dodać do niej shape'a, obok wymodelowałem fragment tej rury który chce aby się powtarzał się na line, nie wiem gdzie się to włącza, kiedyś to robiłem ale nie wiem gdzie to jest, może jest jakiś inny sposób... chętnie wysłucham wszystkich uwag i porad ;)
tutomash Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Napisano 30 Styczeń 2007 mały progres dodałem też oświetlenie zamierzam wymodelować więcej ale narazie tyle nie mam niestety za duzo czasu na maxa, co musialbym poprawic wiem ze to nie jest duzo ale ucze sie caly czas
Gedeon Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Hmmm. Dziwna ta lampka. Wygląda zupełnie, jak końcówka od węża prysznicowego. Ciekawe. Do renderu się czepiał nie będę bo najmniej się na tym znam
tutomash Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Napisano 30 Styczeń 2007 taka wyjątkowa lampka z ikei :) ale przydaje sie na dlugie wieczory, dodaje jeszcze cienie, render wykonany w maxie bez mental ray, wlasnie chcialbym dodac materialy i pare szczegołów, zrobic realistyczny w miare render z mental rayem ale za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac czytalem toturiale o mentalu, gi, ale jeszcze za bardzo nie potrafie to zastosowac...
Kub@ Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 yy.. a jak ona świeci ?? przez te dziurki ?? bo widac śwaitło na ziemi, a brak jest jego źródła. Moja sugestia jest taka, zrób najpierw pożądny model z każdym szczegółem, a renderki zostaw na koniec, zabawa z renderami w trakcie modelowania tylko zabiera czas.
tutomash Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Napisano 30 Styczeń 2007 ona tak jest skonstruowana ze swiatlo przenika przez te otwory, chcialem uzyskac podobny efekt jak w realu ale nie wyszlo mi
tutomash Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 dodalem troche przedmiotow, zamierzam przedstawic biurko, wypelnione jakims rzeczami, ktore oswietlone jest nocna lampka, prosze komentarze i porady
M4rcus Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 dodalem troche przedmiotow, zamierzam przedstawic biurko, wypelnione jakims rzeczami, ktore oswietlone jest nocna lampka, prosze komentarze i porady o rety, to całe wygląda jak z plasteliny, staraj sie użyć jakichś cieńkich elementów bez smootha, np kontakt - nie rob takie prl-oskiego:P tylko chociazby taki troche stary, płaski..dość kwadratowy
tutomash Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 zmieniłem ustawienie dodałem wiecej szczegółów i materiały, myśle ze chyba tak juz pozostanie, nie wiem co jeszcze dodać, czekam na komentarze co poprawic, dodać.
Tiger Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 nawet ładnie zrobione. Fajny klimat, jak z bajki komputerowej :) Podoba mi się twój styl modelowania (głównie ta szafka, czy komoda) Popraw nieco texturki i okay.
Rekomendowane odpowiedzi