BARTUS000 Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 uzywałem opcji view selected i wyłączyłem maye po ponownym włączeniu nie widac ukrytych obiektow jednak rozmiar pliku jest taki jakby to tam był:). czasami tez wyłączyłem maye jak uzyłem opcji hide i potem show juz nie działa:(. wiecie o co chodzi i jak przywrucic??
piotrek Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 Miałem kiedyś chyba podobny problem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=30612 Jeśli obiekt ukryłeś, a później chcesz go widzieć, zaznacz go w Outlinerze i wybierz Display -> Show Selected.
BARTUS000 Napisano 1 Luty 2007 Autor Napisano 1 Luty 2007 nie wiem zaznaczyłem wszystko w outlinerze potem to czego nie widac wciskałem show all show selection i nic
BARTUS000 Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 cholera ten plik co powinien wazyc 2mb wazy prawie 8mb tyle razy exportowałem:(
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 obecnie rozmiar tego pliku powiększył sie do 9MB, wiąze się to oczywiscie z czsem uruchamiania go w maya, więc chciałem usumąc kilka zeczy z outlinera,ktore wydawaly sie byc niepotrzebne. jednak wyrzucając obojętnie co znikal kawalek(bardzo dziwnie to wygląda np. usune exp-klamka cos tam to zawsze znikają cale drzwi) usune modelu. jak sie mozna pozbyc niepotrzebnych elementow(wyodrębnic tylko widoczne części) zobaczcie ile tego tam jest
piotrek Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 OMG wyczyść historię, zaznacz obiekty w viewporcie, zobacz w Outlinerze, które są zaznaczone, resztę wywal.
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 wielkie dzieki piotrek jaki czysty outliner:)
Rekomendowane odpowiedzi