Napisano 1 Luty 200718 l uzywałem opcji view selected i wyłączyłem maye po ponownym włączeniu nie widac ukrytych obiektow jednak rozmiar pliku jest taki jakby to tam był:). czasami tez wyłączyłem maye jak uzyłem opcji hide i potem show juz nie działa:(. wiecie o co chodzi i jak przywrucic??
Napisano 1 Luty 200718 l Miałem kiedyś chyba podobny problem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=30612 Jeśli obiekt ukryłeś, a później chcesz go widzieć, zaznacz go w Outlinerze i wybierz Display -> Show Selected.
Napisano 1 Luty 200718 l Autor nie wiem zaznaczyłem wszystko w outlinerze potem to czego nie widac wciskałem show all show selection i nic
Napisano 2 Luty 200718 l Autor cholera ten plik co powinien wazyc 2mb wazy prawie 8mb tyle razy exportowałem:(
Napisano 4 Marzec 200718 l Autor obecnie rozmiar tego pliku powiększył sie do 9MB, wiąze się to oczywiscie z czsem uruchamiania go w maya, więc chciałem usumąc kilka zeczy z outlinera,ktore wydawaly sie byc niepotrzebne. jednak wyrzucając obojętnie co znikal kawalek(bardzo dziwnie to wygląda np. usune exp-klamka cos tam to zawsze znikają cale drzwi) usune modelu. jak sie mozna pozbyc niepotrzebnych elementow(wyodrębnic tylko widoczne części) zobaczcie ile tego tam jest
Napisano 4 Marzec 200718 l OMG wyczyść historię, zaznacz obiekty w viewporcie, zobacz w Outlinerze, które są zaznaczone, resztę wywal.