Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Jako że ostatnio sporo się pisze na temat przesiadek na linuxa, (co zamierzam zrobić dzisaj w nocy), chciałbym się pytać ludzi którzy już używają tego systemu czy ciężko jest z instalacją np. wingsa i blendera. Kiedyś używałem mandrake`a, ale to raczej w celach typu "zobaczymy jak wyglada coś innego niż windows". Poradźcie mi proszę które wersje są ok (tyczy sie blendera) i prosiłbym jescze o kilka zlotych myśli:)

PS: Wiem że to forum nie bardzo pasuje, ale czy ktoś wie jak w linuxie (dys. ubuntu) udostepnic połączenie internetowe dla drugiego komputera? Tzn mam 2 karty sieciowe i jedna idzie do serwera czy czegośtam a druga do kompa mojego brata. (w windowsie odpowiednik mostka sieciowego)

Z góry dzieki za pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 868
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli korzystasz z Ubuntu, to blender jest w repozytoriach - możesz do instalacji użyć narządka graficznego (coś na kształt "dodaj/usuń programy" z windowsa). Nie jestem pewien, czy wings jest też tak dostępny, ale możliwe że tak. Możesz też instalować z konsoli, narzędziem apt-get - potrafi pobrać odpowiednie pakiety z sieci.

Co do współdzielenia łącza - zapytam jutro w pracy ;)

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie, czekam z tym łączem bo mlodszy brat rano wstanie i bedzie wojna ze internet mu odlaczylem;]

Napisano

Blender jak i Wingsa zainstalować nie będzie trudno (Aplikacje ->Dodaj/Usuń -> i wpisz co potrzebujesz, oba programy są w repozytorium już)

W razie większych problemów polecam forum.ubuntu.pl albo tamtejszy kanał irc

Napisano
  • Autor

aspenboy: Co do tej sieci, to wszystkie potrzebne rzeczy sa przyznawane przez DHCP.