Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Grałem ostatnio w Q3 i bardzo spodobał mi się Orbb. Postanowiłem go zrobić w maxie i na szybko powstało takie coś:

rendertxtab8.jpg

Te osłonkę za okiem wstawiłem bo bez niej model wyglądał jakoś dziwnie... Textura oka pobrana z http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=787

Reszta zrobiona w PS.

Siatka:

rendersiataer9.jpg

Poligonami się raczej nie przejmóje, muszę jeszcze poprawić pazury i dodać śruby w nogach:)

Niewiem jak zrobić teksture nóg, licze na jakieś rady bo nigdy takiej organicznej textury nie robiłem. Zgóry dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie miałem dużo czasu, ale trochę pokombinowałem. Zrobiłem trochę broni, ale wrzuce ją jutro. Trochę zmieniłem stopę:

stopa2bl1.jpg

stopapf0.jpg

Napisano

Trochę czasu minęło, postanowiłem nauczyć się wingsa i to w nim zrobić broń. Niestety pod prawie sam koniec wings wywalił błąd i jedyny plik z obiektem zniknął:( więc teraz zaczynam od nowa:

screenshotza5.png

screenshotbn5.th.jpgscreenshotsi9.jpg

p.s. jak w wingsie zniszczyć te szpare na łączeniu(virtual mirror)?

screenshotza5.png

screenshotza5.png

Napisano

outpu1twk4.jpg

outputyg0.jpg

Dorobiłem ten mechanizm, ale nie starałem się za bardzo upodobnić go do tego z Quake.

I tak na dobrą sprawę oprócz textur, paru szczegółów, MS i poprawy siatki to by było na tyle jeśli chodzi o gnata. Dalej nie wiem jak w Wingsie tą siaatkę poprawić, jak usunąć mirror itp. tak żeby wszystko było ok. ale poszukam jeszcze tutoriali. Swoją drogą całkiem ciekawy program, nie wiedziałem że darmowy soft może być tak fajny:)

Napisano

a ja tam nic pozytywnego dzisiaj nie powiem bo model jak model, niec nowego nie wnosi :P Ale fakt ze Orba w Hp modelowac warto, wiec czekam na udaty ;P

Ps: pare srubek wiosny nie czyni ;P