Napisano 6 Luty 200718 l Witam Sprawa jak w temacie, czym się różni w użytkowaniu afterek pro od standard? Różnica w cenie jest dość poważna więc, jakby elementy w wersji pro były "mało przydatne" można by zaoszczędzić na jedną albo dwie nayebki W skrócie różnica jest taka: "After Effects 7.0 Professional posiada dodatkowo obsługę ścieżki czasu i stabilności, rozbudowane narzędzia kluczowania i zniekształceń, oraz ponad 30 dodatkowych efektów wizualnych, system particle, renderowanie automatyczne oraz sieciowe, kolor 16-bitów na kanał, kanał efektów 3D oraz śledzenie ruchu." Zaczynam w afterku dopiero i ciężko mi stwierdzić czy będą pewne rzeczy niezbędne/bardzo ułatwiające życie, czy nie. pozdrooffki :]
Napisano 6 Luty 200718 l Autor Thx za odpowiedź, widziałem takie zestawienie na innej stronce. Sęk w tym, że nie bardzo jeszcze wiem jak to się przełoży na pracę czy brak tych opcji będzie uciążliwy w przyszłości bo jak narazie bym się chyba mógł obyć bez wersji pro. Dlatego jakby jakiś szpec z afterkowym stażem się mógł wypowiedzieć na temat tych opcji to bym był wdzięczny.
Napisano 6 Luty 200718 l To zależne jest troszkę od tego, co masz zamiar robić w tym afterku. Fukncje dodatkowe w wersji pro przydają się raczej w cięższych projektach, gdzie potrzeba narzędzi większego kalibru. Tak na codzień w zupełności wystarczy Ci standart. To tak w skrócie oczywiście.
Napisano 7 Luty 200718 l Autor Hmm no w sumie masz chyba rację. Jeszcze spróbuję sciągnąć wersję standard i odpalić projekty zrobione pod pro i obadam czy się coś będzie sypać. Ale najprawdopodobniej zakupimy pakiecik ze standardem. Thx za odpowiedź.
Napisano 10 Luty 200718 l Chciałbym zauważyć , że w wersji PRO znajduję się bardzo przydatne i przyjazne narzędzie do Trackingu.
Napisano 15 Luty 200718 l Używam zawsze 6.0 pro (mam także 6.5 pro) ponieważ podstawowa rzecz, która jest nie do przejścia to brak możliwości otwierania projektów w poprzednich wersjach. Jak dla mnie to wersja 7 ma chaotyczny interface i pobiera więcej pamięci niż poprzednie. Uważam, że Adobe się nie stara jeśli chodzi o ten pakiet. Ma ktoś może przykłady tych particle tak z ciekawości z wersji 7 pro?