Gość peper Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Mam problem z napisaniem plug-in-u do exportowania plików. Wie ktoś może gdzie moge jakieś pomoce naukowe dostać, bo narazie niczego nie znalazłem.
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 chyba to nie jest odpowiedni dzial co? ps. poszukaj sobie jakies SDK do maxa, direct x-a openGL-a moze ci to pomoze... (SDK - Software Development Kit)
VGT Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Trochę nie ten dział. Jeśli szuaksz pomocy przy pisaniu skryptu, to temat powinieneś był umieścić w \'program languages\'. A co do problemu: Ja ostatnio kombinuję przy tym samym, gdyż chcę eksportować siatki z GMAX\'a do MAX\'a i lechoo naprowadził mnie na przydatne informacje. W helpie do maxscriptu jest dział \'how to\', a tam \"Output Geometry Data To Text File\". Jeśli chcesz napisać jakiś własny format, to może pomóc.
lechoo Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 W katalogu z max sdk jest kilka przykladow pluginow do exportu.
Rekomendowane odpowiedzi