Napisano 10 Luty 200718 l Witam, Chciałam przedstawić parę prac - stworzonych przy pomocy narzeczonego (Udziar'a). Koncepcja była nam zadana odgórnie, ale efekt końcowy dał nam sporo satysfakcji i chcieliśmy się wystawić na konstruktywną krytykę, by jeszcze podszlifować umiejętności. Kolejne rendery dołączymy nieco później...a teraz sypialnia:
Napisano 11 Luty 200718 l Nie brzydkie :) Ostatni najgorszy, ale i tak trzyma poziom. Klient pewnie zachwycony?:)
Napisano 11 Luty 200718 l Autor Zachwycony to raczej nie - mówi jedynie "bardzo dobre" :), a ten hall to mi się też tak nie bardzo - ale to chyba wina wnętrza? że niewiele się tam dzieje - chyba, że i tam burgunda na pufie postawię hehe...
Napisano 11 Luty 200718 l Renderingi jak dla mnie to troche za ciemne - ale moze pochmurny dzien ... w kazdym razie obrazki ok ale czegos im brakuje. Ani rendering, ani modeling niczym nie interesuja. Jezeli chodzi o krytyke to na pierwszym renderingu jest rozjechana perspektywa wnetrza a o zewnetrzu juz sie zapomnialo ... - imo nie lezy mi mapa podlogi, slaba rozdzialka czy cos ... - poduszki na lozku z pierwszego obrazka - straszne ;] - na pierwszych dwoch renderach lozko lewituje - no i jest ten sam widok za oknem - wydaje mi sie ze ustawienia - object setting i generowanie GI jest za wysokie dla tych "zaluzji" w oknach - niczego do oswietlenia salonu nie ma na suficie - ale widocznie takie bylo zalozenie Ogolnie - kadrowanie i ta perspektywa - jakos nie trafiaja do mnie - nie powoduja ze renerig nieciekawego wnetrza sprawia ze jest chociaz troche interesujace - imo projekt slabiutki ... Pozdrawiam Moth... :]
Napisano 11 Luty 200718 l Autor Jarek brutalu, powiem tylko tyle - że widoki za oknem były specjalnie ustawiane w szopie.Dla potrzeb wizek robiliśmy fotki, przyznam tylko, ze w salonie za szeroko musieliśmy rozciągnąć,widać,że latarnia za oknem jest nierzeczywistych wymiarów. Założeniem perspektyw jest pokazanie widoku od ściany do ściany - takich prawie panoramicznych - mimo, że nie jest to naturalny kąt widoku. Łóżko lewituje? Postaram się przy kolejnych renderach bardziej uważać na kadrowanie - zatem niektóre punkty to cenne uwagi. Dzięki i pozdrawiamy kolegę ze studiów. :)
Napisano 12 Luty 200718 l wspominajac o perspektywie - widoku zewnetrza - to chodzilo mi o ten drobny szczegol :] no a lozko lewituje bo lewituje - ale to takie moje czepialstwo :] szczegolnie to widac tam gdzie ten "koc" zwisa ku ziemi - chyba troszke ciemniej tam by bylo - tak mi sie wydaje :] No, a jezeli chodzi o kadrowanie - to po prostu uwazaj na takie smieci jak ten w lewym dolnym rogu. PS. Witamy na forum - bardzo udane wejscie :]
Napisano 12 Luty 200718 l Taaak faktycznie perspektywa za oknem "pieknie" wyszła :rolleyes: Przyznaje - nie zwrócilem uwagi. Ale 2 słowa wyjaśnienia co do łóżka. Łóżko własnie nie lewituje! Gdyby lewitowało - widać by było cień pod spodem. A tu jest na styk. Bo takie było założenie: "Kapa ma opadać na styk do ziemi" , awiec zrobiliśmy co nam zlecono ;)