Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałam przedstawić parę prac - stworzonych przy pomocy narzeczonego (Udziar'a). Koncepcja była nam zadana odgórnie, ale efekt końcowy dał nam sporo satysfakcji i chcieliśmy się wystawić na konstruktywną krytykę, by jeszcze podszlifować umiejętności. Kolejne rendery dołączymy nieco później...a teraz sypialnia:

sypialniasopot1mnr0.th.jpg

sypialniasopot2meo7.th.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie brzydkie :) Ostatni najgorszy, ale i tak trzyma poziom. Klient pewnie zachwycony?:)

Napisano
  • Autor

Zachwycony to raczej nie - mówi jedynie "bardzo dobre" :), a ten hall to mi się też tak nie bardzo - ale to chyba wina wnętrza? że niewiele się tam dzieje - chyba, że i tam burgunda na pufie postawię hehe...

Napisano

Renderingi jak dla mnie to troche za ciemne - ale moze pochmurny dzien ... w kazdym razie obrazki ok ale czegos im brakuje. Ani rendering, ani modeling niczym nie interesuja.

Jezeli chodzi o krytyke to na pierwszym renderingu jest rozjechana perspektywa wnetrza a o zewnetrzu juz sie zapomnialo ...

- imo nie lezy mi mapa podlogi, slaba rozdzialka czy cos ...

- poduszki na lozku z pierwszego obrazka - straszne ;]

- na pierwszych dwoch renderach lozko lewituje - no i jest ten sam widok za oknem

- wydaje mi sie ze ustawienia - object setting i generowanie GI jest za wysokie dla tych "zaluzji" w oknach

- niczego do oswietlenia salonu nie ma na suficie - ale widocznie takie bylo zalozenie

Ogolnie - kadrowanie i ta perspektywa - jakos nie trafiaja do mnie - nie powoduja ze renerig nieciekawego wnetrza sprawia ze jest chociaz troche interesujace - imo projekt slabiutki ...

Pozdrawiam Moth... :]

Napisano
  • Autor

Jarek brutalu,

powiem tylko tyle - że widoki za oknem były specjalnie ustawiane w szopie.Dla potrzeb wizek robiliśmy fotki, przyznam tylko, ze w salonie za szeroko musieliśmy rozciągnąć,widać,że latarnia za oknem jest nierzeczywistych wymiarów. Założeniem perspektyw jest pokazanie widoku od ściany do ściany - takich prawie panoramicznych - mimo, że nie jest to naturalny kąt widoku. Łóżko lewituje?

Postaram się przy kolejnych renderach bardziej uważać na kadrowanie - zatem niektóre punkty to cenne uwagi. Dzięki i pozdrawiamy kolegę ze studiów. :)

Napisano

wspominajac o perspektywie - widoku zewnetrza - to chodzilo mi o ten drobny szczegol :]

77898818nj2.jpg

no a lozko lewituje bo lewituje - ale to takie moje czepialstwo :] szczegolnie to widac tam gdzie ten "koc" zwisa ku ziemi - chyba troszke ciemniej tam by bylo - tak mi sie wydaje :]

No, a jezeli chodzi o kadrowanie - to po prostu uwazaj na takie smieci jak ten w lewym dolnym rogu.

PS. Witamy na forum - bardzo udane wejscie :]

Napisano

Taaak faktycznie perspektywa za oknem "pieknie" wyszła :rolleyes:

Przyznaje - nie zwrócilem uwagi.

Ale 2 słowa wyjaśnienia co do łóżka. Łóżko własnie nie lewituje! Gdyby lewitowało - widać by było cień pod spodem. A tu jest na styk. Bo takie było założenie: "Kapa ma opadać na styk do ziemi" , awiec zrobiliśmy co nam zlecono ;)