vinc Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Pierwsza moja kuchnia...wyszła ...jak wyszła, coś napewno jeszcze w niej poprawie, napiszcie co myslicie...( co do projektu jest bez szaleństwa, miała być taka zagrodka, na życzenie )
mirach Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Jak na pierwszyzne extra, jak na profeske - kazdą rzecz da sie poprawic :) Ja ci za wiele nie powiem, bo sam mam wrażenie ze zrobil bym taką kuchnie z duzymi bólami. Co mnie gryzie to: - za ostre cienie - jakos za maly kontrast w oswietleniu - materialy tez nie do konca przekonują (zwlaszcza na tym pionowym ująciu chrom i kafelki jakos mnie gryzą po oczach) - co do modeli, to wg mnie brakuje tam chamferów, za ostre krawędzie i przez to wiele rzeczy wygląda boxowacie a nie meblowacie. No, to tak na początek, zostawiam pole do popisu specą od wizek :) keep up the good work Mirach
Lis Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Dużo detali. to się chwali. Niestety nie dopracowałeś światła, materiałów i renderu.
t0m3k Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 pierwszy render: calkiem fajny szkoda tylko ze jakosc obrazka kiepska (kompresja) :/ chrom na kranie wyglada ok ale na zlewie juz kiepsko, nie wiem czy woda z tego kranu nie bedzie sie lac poza zlew :) drugi render: - po pierwsze proporcje, jak wysoka jest ta kuchnia? dziwne proporcje okna do pomieszczenia - widok za oknem nie przekonuje - shader drewna niezbyt fajny i szkoda ze na wszytkim uzyles tej samej textury (tak przynajmniej wyglada) - "grzyb" w kacie pod sufitem - na tej szafce po prawej wyglada ze nie ma szyby tylko jest imitujaca szybe textura :/ - kompresja + ciekawy pomysl + duzo dodatkow ktore dobrze wplywaja na odbior render nie powala, troche ciemno i ujecie kiepskie, chetnie zobacze wiecej renderow z roznych ujec i w lepszej jakosci. pozdrawiam
vinc Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 oki, błędy do poprawki...będe sie starał ;]...dzieki wielkie za pomoc ;]
IronMacko Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Spoko, fajna pracka... jedna jeszcze nie zauwazona uwaga: Na pierwszym zdjeciu jak odkrecisz wode to jest szansa ze nie trafi do zlewozmywaka :) pozdrawiam
!Ewert Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 jak dla mnie to po pierwsze jpg jest fatalnej jakości...i wszytko lewituje może mam zły monitor..
vinc Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 Chwilke czasu miałem więc kilka małych poprawek zrobiłem, z większymi trzeba bedzie niestety poczekac...;]
t0m3k Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 niestety nie jest lepiej :/ jest gorzej... po pierwsze uzyj imageshack albo czegos innego do hostingu zdjec i wrzuc te rendery w wprzyzwoitej jakosci. po drugie popracuj nad ujeciem, swiatlem i chromem.
mirach Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Chrom to w zasadzie odbicia, diffuse moze byc w zasadzie na czarno, tylko dobry ior i moze jakis malutki bumpik (lub delikatne rozmazanie tych odbic, bardzo delikatne). A z tego co mi sie widzi to dales jakis kolor na diffuse, dlatego wyszlo dosc paskudnie :) Tak jak tomek mowi, wrzucaj to na imageshacka, bo kompresja bije po oczach.
vinc Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 Dzieki wielkie..wrzuce, poprawie...tylko niech sie sesja skończy...pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi