Napisano 12 Luty 200718 l Pierwsza moja kuchnia...wyszła ...jak wyszła, coś napewno jeszcze w niej poprawie, napiszcie co myslicie...( co do projektu jest bez szaleństwa, miała być taka zagrodka, na życzenie )
Napisano 13 Luty 200718 l Jak na pierwszyzne extra, jak na profeske - kazdą rzecz da sie poprawic :) Ja ci za wiele nie powiem, bo sam mam wrażenie ze zrobil bym taką kuchnie z duzymi bólami. Co mnie gryzie to: - za ostre cienie - jakos za maly kontrast w oswietleniu - materialy tez nie do konca przekonują (zwlaszcza na tym pionowym ująciu chrom i kafelki jakos mnie gryzą po oczach) - co do modeli, to wg mnie brakuje tam chamferów, za ostre krawędzie i przez to wiele rzeczy wygląda boxowacie a nie meblowacie. No, to tak na początek, zostawiam pole do popisu specą od wizek :) keep up the good work Mirach
Napisano 13 Luty 200718 l Dużo detali. to się chwali. Niestety nie dopracowałeś światła, materiałów i renderu.
Napisano 13 Luty 200718 l pierwszy render: calkiem fajny szkoda tylko ze jakosc obrazka kiepska (kompresja) :/ chrom na kranie wyglada ok ale na zlewie juz kiepsko, nie wiem czy woda z tego kranu nie bedzie sie lac poza zlew :) drugi render: - po pierwsze proporcje, jak wysoka jest ta kuchnia? dziwne proporcje okna do pomieszczenia - widok za oknem nie przekonuje - shader drewna niezbyt fajny i szkoda ze na wszytkim uzyles tej samej textury (tak przynajmniej wyglada) - "grzyb" w kacie pod sufitem - na tej szafce po prawej wyglada ze nie ma szyby tylko jest imitujaca szybe textura :/ - kompresja + ciekawy pomysl + duzo dodatkow ktore dobrze wplywaja na odbior render nie powala, troche ciemno i ujecie kiepskie, chetnie zobacze wiecej renderow z roznych ujec i w lepszej jakosci. pozdrawiam
Napisano 13 Luty 200718 l Autor oki, błędy do poprawki...będe sie starał ;]...dzieki wielkie za pomoc ;]
Napisano 13 Luty 200718 l Spoko, fajna pracka... jedna jeszcze nie zauwazona uwaga: Na pierwszym zdjeciu jak odkrecisz wode to jest szansa ze nie trafi do zlewozmywaka :) pozdrawiam
Napisano 13 Luty 200718 l jak dla mnie to po pierwsze jpg jest fatalnej jakości...i wszytko lewituje może mam zły monitor..
Napisano 13 Luty 200718 l Autor Chwilke czasu miałem więc kilka małych poprawek zrobiłem, z większymi trzeba bedzie niestety poczekac...;]
Napisano 14 Luty 200718 l niestety nie jest lepiej :/ jest gorzej... po pierwsze uzyj imageshack albo czegos innego do hostingu zdjec i wrzuc te rendery w wprzyzwoitej jakosci. po drugie popracuj nad ujeciem, swiatlem i chromem.
Napisano 14 Luty 200718 l Chrom to w zasadzie odbicia, diffuse moze byc w zasadzie na czarno, tylko dobry ior i moze jakis malutki bumpik (lub delikatne rozmazanie tych odbic, bardzo delikatne). A z tego co mi sie widzi to dales jakis kolor na diffuse, dlatego wyszlo dosc paskudnie :) Tak jak tomek mowi, wrzucaj to na imageshacka, bo kompresja bije po oczach.
Napisano 14 Luty 200718 l Autor Dzieki wielkie..wrzuce, poprawie...tylko niech sie sesja skończy...pozdrawiam