flesz_gordon Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 czolem czytam helpa od jakiegos czasu i nadal nie moge dojrzec sposobu w jaki mozna usunac lub dodać bonesa gdzies w srodku lancucha tworze sobie 2d chain i jak daje "add bone to chain" - zawsze mi dodaje na końcu łańcucha :/ i jeszcze z kasowaniem mam problem...kombinowalem cos z hierarhiami ale psia mać dalej nie moge usunac kosci w centrum łańcucha ehh...moze mi ktos pojaśnic sytuacje?
Kris_R Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Jeśli używasz Bone Tools (Character > Bone Tools) to narzędziem 'Refine' możesz dzielić kość, tym samym zwiększając ich liczbę w łancuchu. A polecenie 'Remove Bone' wywala z łańcucha nie zrywając jego ciągłości. Pozdrowionka
flesz_gordon Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 halo halooo, jestesmy w dziale XSI :D w maxie wiem
Gość e=mc^2 Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 o ile wiem to jak uzywasz add bone to chain to dodajesz jedynie na koncu lancucha kosci, usunac jakas kosc ze srodka lancucha sie nie da, mozesz usunac caly lancuch, albo zmniejszyc dlugosc kosci do zera(no prawie do zera;) ale lepiej od razu zrobic sobie lancuch z tyloma koscmi ile potrzebujemy;)
flesz_gordon Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 no wlasnie doczytalem w helpie ale wierzyc mi sie nie chcialo hehe tx za response ;)
Rekomendowane odpowiedzi