Eustach Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Witam. Mam problem z importowaniem niektórych obrazów do Wingsa. Niektóre mi się importują a przy innych wyskakuje "Faild to load c:/.... :none :Unsupported marker type 0xf7". Nie wiem co jest ze zdjęciem, czy da się je przerobić żeby działało i jak ? Z góry dzięki.
Ania Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 a jakie ładujesz, .jpg? nie wiem, u mnie zawsze działa. ewentualnie spróbuj otworzyć obrazek w photoshopie i zapisać jako .jpg pod inną nazwą.
KLICEK Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 tak jak Ania mowi to zawsze pomaga, otwierasz zapisujesz. Widocznie sa jakies rozne tryby zapisu jpg i nie wszystkie wings suportuje
masater Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 nie mów co wyskakuje tylko daj outputa z konsoli erlanga... choć nie wiem czy userzy windosa wogóle wiedzą co to konsola i do czego to jest ;)
Ania Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 tą konsolę możesz dać, ale w wings development forum a nie tu, to może naprawią ten błąd.
Eustach Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 a jakie ładujesz, .jpg? nie wiem, u mnie zawsze działa. ewentualnie spróbuj otworzyć obrazek w photoshopie i zapisać jako .jpg pod inną nazwą. Obrazek to jpg. Spróbowałem tak jak mówiliście i też wyskakuje błąd ale inny :) Zapisywałem go pod inną nazwą, brałem różne opcje w photoshopie przy zapisie i teraz cały czas wyskakuje "faild to load...ivalid jpg file structure: two SOI markers" jeszcze spróbuje zapisać pod innym rozszerzeniem. nie mów co wyskakuje tylko daj outputa z konsoli erlanga... choć nie wiem czy userzy windosa wogóle wiedzą co to konsola i do czego to jest ;) Nie wiem o co chodzi z tą konsolą i gdzie jest ;), ale dzięki :)
Eustach Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Dobra, już działa; zapisałem jako .tga . A i mam jeszcze jedno pytanie, czy da się ustawić w Wings folder który otwiera się jak biorę load albo import image ? Bo mam tyle pod-folderów, że wchodzenie do aktualnej pracy zajmuje ok. 1 min. ps. Aktualnie pracuje nad postacią Dinko z Pet Alien, bedzie to moja pierwsza postać (skończona) w 3d
Ania Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 u mnie zawsze otwiera w tym folderze gdzie akurat mam zapisany aktualny model 3d, więc może najlepiej żebyś z foldera gdzie są twoje modele dał linka prosto do obrazków. albo dać taki link na desktop, bo do desktopa możesz się jednym klikiem dostać. Innej możliwości chyba nie ma. a ta konsola erlanga to to okienko co się otwiera jednocześnie z wingsem.
Rekomendowane odpowiedzi