Napisano 14 Luty 200718 l Witam. Mam problem z importowaniem niektórych obrazów do Wingsa. Niektóre mi się importują a przy innych wyskakuje "Faild to load c:/.... :none :Unsupported marker type 0xf7". Nie wiem co jest ze zdjęciem, czy da się je przerobić żeby działało i jak ? Z góry dzięki.
Napisano 14 Luty 200718 l a jakie ładujesz, .jpg? nie wiem, u mnie zawsze działa. ewentualnie spróbuj otworzyć obrazek w photoshopie i zapisać jako .jpg pod inną nazwą.
Napisano 14 Luty 200718 l tak jak Ania mowi to zawsze pomaga, otwierasz zapisujesz. Widocznie sa jakies rozne tryby zapisu jpg i nie wszystkie wings suportuje
Napisano 14 Luty 200718 l nie mów co wyskakuje tylko daj outputa z konsoli erlanga... choć nie wiem czy userzy windosa wogóle wiedzą co to konsola i do czego to jest ;)
Napisano 14 Luty 200718 l tą konsolę możesz dać, ale w wings development forum a nie tu, to może naprawią ten błąd.
Napisano 15 Luty 200718 l Autor a jakie ładujesz, .jpg? nie wiem, u mnie zawsze działa. ewentualnie spróbuj otworzyć obrazek w photoshopie i zapisać jako .jpg pod inną nazwą. Obrazek to jpg. Spróbowałem tak jak mówiliście i też wyskakuje błąd ale inny :) Zapisywałem go pod inną nazwą, brałem różne opcje w photoshopie przy zapisie i teraz cały czas wyskakuje "faild to load...ivalid jpg file structure: two SOI markers" jeszcze spróbuje zapisać pod innym rozszerzeniem. nie mów co wyskakuje tylko daj outputa z konsoli erlanga... choć nie wiem czy userzy windosa wogóle wiedzą co to konsola i do czego to jest ;) Nie wiem o co chodzi z tą konsolą i gdzie jest ;), ale dzięki :)
Napisano 15 Luty 200718 l Autor Dobra, już działa; zapisałem jako .tga . A i mam jeszcze jedno pytanie, czy da się ustawić w Wings folder który otwiera się jak biorę load albo import image ? Bo mam tyle pod-folderów, że wchodzenie do aktualnej pracy zajmuje ok. 1 min. ps. Aktualnie pracuje nad postacią Dinko z Pet Alien, bedzie to moja pierwsza postać (skończona) w 3d
Napisano 16 Luty 200718 l u mnie zawsze otwiera w tym folderze gdzie akurat mam zapisany aktualny model 3d, więc może najlepiej żebyś z foldera gdzie są twoje modele dał linka prosto do obrazków. albo dać taki link na desktop, bo do desktopa możesz się jednym klikiem dostać. Innej możliwości chyba nie ma. a ta konsola erlanga to to okienko co się otwiera jednocześnie z wingsem.