Napisano 19 Luty 200718 l Witam, pilnie potrzebuję pomocy. Mam prace wykonane w programie 3D Studio Max, ale jestem posiadaczem programu Cinema 4D. Czy mam szansę otworzyć w nim pliki z 3D studio max?. Dodam, iż używam Macintosha. Jeżeli nie ma takiej możliwości, to proszę o informację w jakim programie mogę je otworzyć, bo z tego co się orientuję, to nie ma 3ds max na Maca.
Napisano 19 Luty 200718 l No otwieranie plików MAXowskich w innych progrmach jest bardzo tródne... o ile niemożliwe... z powodu takiego że pliki MAXa zapisywane są na podstawie wielu składowych plików związanych z MAXem. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy, żeby otworzyć MAXowskie pliki u kogoś kto posiada MAXa i zapisać je na jakiś wspólny format 3D... np 3DS,OBJ itp. Ale nasówa sie jeszcze jeden problem... czy chcesz przywrócić jedynie geometrię sceny czy całe oświetlenie i geometrie? Jeśli samą geometrie sądze że moje rozwiązanie jest prawidłowe. Jeśli nie znasz kogoś z MAXem napisz do mnie na priva przekonvertuje ci pliki na formaty obsługiwane przez Cinema 4D. Pozdrawiam. P.S. oczywiście moge sie mylić :>