Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie! nie wiem czy to odpowiedni temat, ale mam pewien problem który potrzebuje (znowu :D ) szybko rozwiązać. A jest to problem nastepujący. Mam plik źródlowy w MAXIE 6.0 dla klienta, on musi to zrenderować sam (bo ma szybsze kompy) poprzez NET RENDER wszystko idzie pieknie ładnie, renderował to sobie do PNG (może to powód?) Ale w miejscu, gdzie przez jakieś 20 sekund animacji, światła pokazują na ścianie zdjęcia (korzystałem z projector map), klient mówi ze widac tylko jedno zdjęcie w jednej klatce a reszta to jakieś badziewia... U mnie renderuje idealnie (ale do AVI). Nie wiem jak mu pomóc, moze Wy wiecie? Musze dodać, ze wszystkie pliki sa w tym samym katalogu, tekstury zdjęcia i wogóle wszystko. O nic nie burzy przy renderze ale... no coś sie psuje... prosze pomoby@ został nam dzień do realizacji zamówienia!! ;(

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jeśli to animacja to dlaczego klijent renderował do PNG??

A jesli nawet..to może alpha chanel w PNG psuje efekt.

No i daj jedna klatkie z tej animacji do polookania..to sie zobaczy co takiego złego... bo samo to że coś sie psuje to troche za mało..tak mysle. Pozdro.

Napisano
  • Autor

poczytaem na innym forum troszke, okazało się, ze chodziło o NET RENDER, na każdym komputerze z osobna, ścieżka dla tekstur była standardowa C -> program files itd. a ja miałem zmienioną bo nie instalowalem maxa w miejscu gdzie sam chciał, wieć każdy komputer nie miał tekstur bo nie było ich w katalogu standardowym :) Mam nadzieje ze kumacie :D bo sie zakręcilem xD pomoglo w każdym razie. pozdrawiam!!

Napisano

Good to now Godzil!! :) THX że nie pozostawiłeś tematu bez wyjaśnienia. Zawsze to może komuś pomóc.

Pozdro