flesz_gordon Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 czolem to znowu ja :D zrobilem sobie skroty w extrude, bevel itp jak modeluje to wyskakuja mi te okienka edycji... (scene root: cube:....) moge je wprawdze pomniejszyc ale nadal mnie irytuja hehe idealnie byloby kiedy schowalbym okno do paska i zeby ono sobie tam siedzialo kiedy ja uzywam connect, extrude i innych - tzn zeby mi nie wyskakiwalo co chwile na viewporty jest jakis sposob? czy musze sie przyzwyczaic tak jak jest?
Gość e=mc^2 Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 te okienka edycji wylaczasz w File>Preference>Interaction zakladka Property Editors/Views i odznaczasz Popup Property Editors on Node Creations, ogolnie to jak tworzysz jakies obiekty to te popupy wylaczasz albo wlaczasz przyciskajac ctrl, a extruda mozna robic jeszcze tak: zaznaczasz np. polygona, ctrl+d i potem v(translate tool) i przesuwasz go normalnie(extrude operator tworzy sie normalnie ale bez wyskakujacych okienek i masz do niego dostep np w exploratorze)
flesz_gordon Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 tx hmm kombinuje z tym ctrl i cos nie wychodzi hehe
Gordy Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 pokombinuj z ctrl+d i tyle. Komplikujesz sobie życie. Nie likwiduj sobie PPG bo pożałujesz na dłuższa metę.
Rekomendowane odpowiedzi