Jormungund Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Po pierwsze witam, bo pomijając datę rejestracji, to nowy jestem. Druga kwestia to, to takie tamto to na dole: Painter, kilka godzin. W sumie to jest projekt do przeniesienia na płótno, ale już wiem że będzie kilka zmian w kompozycji: po pierwsze zmiana tego mostu-czy-jak-to-tam-to-to-wygląda. Druga pochylenie budynków z lewej ku prawej stronie. Usunięcie grani na pierwszym planie. Co do tego paintinga, to plan pierwszy do zrobienia jeszcze mam na pewno. Światłem jeszcze się pobawię. Pozdrawiam
Carioca Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Zanim przystąpisz do malowania czegoś na płótnie radzę zacząć od rzetelnego studium z natury, potem szkice do płótna, potem płótno.Wygląda jakbyś chciał to zrobić "z biegu" i bez przyogtowania warsztatowego. Pozdrawiam! P.S Witam Częstochowianina :)
Gość obo Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Szczerze pisząc Ja tu nic nie widze. To znaczy nic konkretnego... zero przemyślenia. Takie moje zdanie.
kipalol Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 jak juz wspomniałes o płutnach mozesz cos wrzucic.. bo obrazek wyzej to takie wiesz dobre ale nie do konca..
Jormungund Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 Szybki szkic. Obo, trochę racji masz. Dlatego jeszcze kilka szkicy muszę wykonać.
mant-raz Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 pojecie "plan" jest w tym przypadku bardzo luzne...musisz pracowac nad odcieciem sie poszczegolnych planow, bo inaczej jest plasko...
thirdeye Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Hmm koledzy juz wczesniej powiedzieli - po pierwsze nie wiem na co patrze bo nic tam nie ma konkretnego po drugie trudno mowic o planach bo ich nie widac. To co powiedzial mant-raz brak gry odcieniami, gruboscia i szczegolowoscia linii. Jak dla mnie - wip to zapis procesu realizacji pomyslu a Ty chyba jeszcze sam nie wiesz co chcesz namalowac :) Poza tym - jestes na forum rysunkowo-malarskim wiec nie opowiadaj o tym jakie masz pomysly na kompozycje i zmiany tylko je wprowadz i pokaz :) Takie przesuwanie obiektow na kompie to moment.
Rekomendowane odpowiedzi