Napisano 21 Luty 200718 l Coś naknociłem i nie wiem co!!! Przy ustawieniu opcji Region renderuje mi inną część sceny niż ta wyznaczona przez Region. Tak jest zarówno w widoku Camera jak i Perspective. W pewnym momencie, nawet przy View renderowała mi się tylko część sceny (na całej ramce) ale to już wróciło do normy. Z góry dzięki za podpowiedź.
Napisano 21 Luty 200718 l czy renderujesz w Vrayowskim VFB? (czy na okienku w którym ci się renderuje pisze Perspective, czy pisze Vray Frame buffer?) Bo niekiedy jeśli renderujesz w Vrayowskim VFB, i nie masz ustawionego "get resolution from max" tylko inną rozdzielczość, to tak się robi, ponieważ region działa na rozdzielczość tą którą się ustawia w zakładce Common a nie na rozdzielczość Vrayowską. Jeszcze druga rzecz co mi wpada do głowy to może kliknij prawym na nazwę Viewportu Perspective i załącz Show Safe Frame. (żebyś widział jaka część Viewportu wchodzi woglę w grę przy renderowaniu, bo on to musi potem obciąć albo rozszerzyć żeby pasowało do wielkości renderowanego obrazu)
Napisano 21 Luty 200718 l Autor Dzięki Aniu, o to chodzi. Powstały inne "problemy", które opiszę dla zainteresowanych.: Rozdzielczość (1280x960) wybrałem na Frame buffer. Po zaznaczeniu Ger resolution from Max zmieniła się na 433xcoś tam (proporcjonalnie do pierwotnej) i musiałem ręcznie ją ustawić. Ale to już mały pryszczyk. Przy okazji gratuluję Aniu wyniku za Syrenkę (to już dawno, ale nie miałem okazji), dziękuję za świetne tutki o teksturowaniu, i wogóle jestem pod wrażeniem Twojej twórczości. Każdemu polecam, niech odwiedzi Twoją stronkę.