Napisano 24 Luty 200718 l hejka, czy to prawda ze podczas pracy na laptopie, wlaczajac i wylaczajac zasilanie mozna uszkodzic lapa?? znajomy mi powiedzial ze tak robil i mu sie walnal hp; ja tak robie u siebie na toshibie dosc czesto i sie teraz przerazilem :/ (glownie robie tak jak naladuje mi sie na maxa bateria - wtedy przewaznie odlaczam zeby mi rozladowal i podzialal tez na baterii - tyle ze robie to nie wylaczajac go) pzdr
Napisano 24 Luty 200718 l watpie robie tak od 2ch lat i dziala, pewnie cos mial slabego. ALE pewnosci nie mam ;) wiec musimy deczko poczekac ;d
Napisano 24 Luty 200718 l Nic nie powinno sie stac. Natomiast jesli chodzi o ladowanie i rozladowywanie baterii to zupelny bezsens. Kazdorazowe ladowanie zmniejsza zywotnosc baterii. Jesli wiec wiesz, ze nie bedziesz pracowal na zasilaniu bateryjnym najlepiej po prostu ja wyjmij.
Napisano 25 Luty 200718 l Autor Jesli wiec wiesz, ze nie bedziesz pracowal na zasilaniu bateryjnym najlepiej po prostu ja wyjmij. takie cos jest bezpieczne?? :) sam tak robisz? wole sie upewnic bo nie chce rozwalic kompa ;] dzieki Wam za odp pzdr
Napisano 25 Luty 200718 l Ja jak wracam do domu (właczony lap) to podłączam go do zasilania i wyjmuje baterei (robie tak od kilku miesięcy) nic złego sie nei stało narazie ;)