Napisano 24 Luty 200718 l Witam wszystkich. Od pewnego czasu rysuję ( a raczej próbuję rysować ) projekty samochodów. Wysyłam kilka z nich. Mam tego dość dużo ale niestety nie mam skanera i nie mam jak wrzucić reszty na komputer :/
Napisano 24 Luty 200718 l Fajne designy. Perspektywa miejscami lezy. Poszukaj informacji na temat rysowania kół w perspektywie - w ich przypadku widac najwiecej bledów i duzo rysuj :)
Napisano 25 Luty 200718 l Autor Dzięki za krytykę. Postaram się popracować nad tymi kołami. Narazie wrzucę jeszcze kilka rysunków. Tylko nie zwracajcie uwagi na obcięcia itp. To nie ja skanowałem a kolega ma hmmm skaner:/
Napisano 26 Luty 200718 l no perspektywa niezbyt tzn zła :P ale dużo rysuj i próbuj naśladować innych designerów a będzie dobrze :) (ja tak robiłem i nadal robię) dla pocieszenia powiem że moje były gorsze xD
Napisano 27 Luty 200718 l Szkice naprawde ciekawe i udane ;) Musisz jednak koniecznie popracować na perspektywą. Może narazie rysuj sobie linie pomocnicze, myśle że to troche pomoże. Pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200718 l Autor Wkońcu udało mi się zeskanować następne szkice:) tym razem na szczęście bez obcięć itp. Dzięki za porady. Popracuje nad perspektywą i kołami. Te co teraz wrzuce są jeszcze "perspektywiczną chałą" bo powstały już wcześniej. Następne w drodze:)
Napisano 5 Marzec 200718 l Masz problemy z perspektywą Polecam The Techniques of Scott Robertson Volume 1: Basic Perspective Form Drawing http://www.thegnomonworkshop.com/dvds/sro01.html i The Techniques of Scott Robertson Volume 2: How to Draw Cars http://www.thegnomonworkshop.com/dvds/sro02.html
Napisano 5 Marzec 200718 l Autor Dzięki za krytykę. Spróbuję z tymi liniami pomocniczymi choć to dużo roboty a jestem dość leniwy :P Jeśli chodzi o koła to o wiele lepiej wychodzą mi bardziej realne, a nie takie duże jakie stosuje chyba większość rysowników więc chyba przy tym zostanę.
Napisano 12 Kwiecień 200717 l Autor Wkońcu udało mi się wrzucić następne szkice. Popracowałem trochę nad kołami i perspektywą mam nadzieję, że teraz lepiej:P
Napisano 14 Kwiecień 200717 l Autor Mogę spróbować ale efekty raczej będą kiepskie. Jaki programik byłby najlepszy dla początkujących??
Napisano 15 Kwiecień 200717 l no widać szybko się uczysz :) weź już zaczynaj kolorawać i odbicia na lakierze (refleksy) to nic nie boli ;] jak nie wyjdzie to nie musisz pokazwać ;)
Napisano 18 Kwiecień 200717 l Te ostanie są całkiem ok. Może dla odmiany spróbuj narysować jakiś bardziej smukły pojazd, o kształcie mniej owalnym żeby nie popaść w manierę.
Napisano 29 Sierpień 200816 l Autor Długo mnię tu nie było ale nie miałem czasu nic rysować. W sumie nadal nie mam i poniższe bazgroły są robione na szybko.
Napisano 1 Marzec 200916 l Autor Nie mam jakoś nastroju na wymyślanie kolejnych samochodów więc przerzuciłem się na twarze. Narazie skromnie bo dopiero zaczynam działać w tej dziedzinie... Nabazgrałem już kilka prac ale tylko te nadają się do wysłania:P Edytowane 7 Marzec 200916 l przez fr00x