fr00x Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Witam wszystkich. Od pewnego czasu rysuję ( a raczej próbuję rysować ) projekty samochodów. Wysyłam kilka z nich. Mam tego dość dużo ale niestety nie mam skanera i nie mam jak wrzucić reszty na komputer :/
thirdeye Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Fajne designy. Perspektywa miejscami lezy. Poszukaj informacji na temat rysowania kół w perspektywie - w ich przypadku widac najwiecej bledów i duzo rysuj :)
fr00x Napisano 25 Luty 2007 Autor Napisano 25 Luty 2007 Dzięki za krytykę. Postaram się popracować nad tymi kołami. Narazie wrzucę jeszcze kilka rysunków. Tylko nie zwracajcie uwagi na obcięcia itp. To nie ja skanowałem a kolega ma hmmm skaner:/
Stachu Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 no perspektywa niezbyt tzn zła :P ale dużo rysuj i próbuj naśladować innych designerów a będzie dobrze :) (ja tak robiłem i nadal robię) dla pocieszenia powiem że moje były gorsze xD
Gość obo Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Szkice naprawde ciekawe i udane ;) Musisz jednak koniecznie popracować na perspektywą. Może narazie rysuj sobie linie pomocnicze, myśle że to troche pomoże. Pozdrawiam
fr00x Napisano 5 Marzec 2007 Autor Napisano 5 Marzec 2007 Wkońcu udało mi się zeskanować następne szkice:) tym razem na szczęście bez obcięć itp. Dzięki za porady. Popracuje nad perspektywą i kołami. Te co teraz wrzuce są jeszcze "perspektywiczną chałą" bo powstały już wcześniej. Następne w drodze:)
Gość obo Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Szkice nadal dośc ciekawe, ale nadal perspektywa strasznie kuleje.
Mr Pank Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Masz problemy z perspektywą Polecam The Techniques of Scott Robertson Volume 1: Basic Perspective Form Drawing http://www.thegnomonworkshop.com/dvds/sro01.html i The Techniques of Scott Robertson Volume 2: How to Draw Cars http://www.thegnomonworkshop.com/dvds/sro02.html 1
fr00x Napisano 5 Marzec 2007 Autor Napisano 5 Marzec 2007 Dzięki za krytykę. Spróbuję z tymi liniami pomocniczymi choć to dużo roboty a jestem dość leniwy :P Jeśli chodzi o koła to o wiele lepiej wychodzą mi bardziej realne, a nie takie duże jakie stosuje chyba większość rysowników więc chyba przy tym zostanę.
fr00x Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Napisano 12 Kwiecień 2007 Wkońcu udało mi się wrzucić następne szkice. Popracowałem trochę nad kołami i perspektywą mam nadzieję, że teraz lepiej:P
fr00x Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Napisano 14 Kwiecień 2007 Mogę spróbować ale efekty raczej będą kiepskie. Jaki programik byłby najlepszy dla początkujących??
Stachu Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 no widać szybko się uczysz :) weź już zaczynaj kolorawać i odbicia na lakierze (refleksy) to nic nie boli ;] jak nie wyjdzie to nie musisz pokazwać ;)
x-men Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Te ostanie są całkiem ok. Może dla odmiany spróbuj narysować jakiś bardziej smukły pojazd, o kształcie mniej owalnym żeby nie popaść w manierę.
fr00x Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 Długo mnię tu nie było ale nie miałem czasu nic rysować. W sumie nadal nie mam i poniższe bazgroły są robione na szybko.
fr00x Napisano 1 Marzec 2009 Autor Napisano 1 Marzec 2009 (edytowane) Nie mam jakoś nastroju na wymyślanie kolejnych samochodów więc przerzuciłem się na twarze. Narazie skromnie bo dopiero zaczynam działać w tej dziedzinie... Nabazgrałem już kilka prac ale tylko te nadają się do wysłania:P Edytowane 7 Marzec 2009 przez fr00x
Rekomendowane odpowiedzi