Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka

Więc tak mam mały problemik ... Otuż kiedy robię nową scenkę w maxie to po jakimś czasie wyskakuje mi error ( scene is corupted czy jakoś tak wymagane autosave (backup) bla bla bla) Klikam w nim ok żeby zapisał i odpalam na nowo maxa .... odpalam backupa i bah error :( odpalam starom zapisanom scenke w maxie ruszam kamerom przez chwile albo cos modeluje i ba error :((( Normlanie nic kur** nie idze zrobić ;(

I takie pytanie czego to może być wina ?? ....

Mam 3ds max 9 32 bity + v ray 1.50 rc 3 x86 dodam że wszystko 3x już reinstalowałem a w maxie 8 na mentalu niemiał żadnych problemów >.

PLx help

Btw sory za błędy ale lece do szkoły poprawie potem papa

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

we właściwościach ekranu przełącz głębię kolorów z 16 na 32 bity. Śmieszne, ale u mnie to powodowało wywalanie maxa przy autosave`ie

Napisano
  • Autor

Głębie mam na 32 bity ale pokombinuje z tym może to wina rodzielczości/sterowników o.o dzięki za podpowiedź i czekam na dalesze porady ^^

Mała nowinka ... kombinowałem z sterownikami/rozdzialność/otświerzanie/bity nic nie pomogło :S dotego pomęczyłem troche maxa i się wiesza jak ma coś do przemyślenia zrobić/obiekt zaznaczyć/kamere przesunąć/nałożyc mapę na obiekt ... może jemu trzeba jakiś limit pamięci zwiękrzyć albo cuś ? :S (i gdzie jak co o.o)

Codo auto save to powyłanczałęm wszystkie auto i backupy i dalej nic :(

Napisano

...na info o zwiekszaniu pamięci proponuję google i hasło "pamięć wirtualna" choć możliwe, że możesz mieć problemy z pamięcią na płycie głównej - możesz ją stestowac (jej stabilność) programem prime ....no i proponuje także słownik czytać ;) żeby nie bylo "zapisanom" i "kamerom"

Pozdrawiam