huzdebos Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 siemanko, pytanko jest krótkie. czy ktos ma jakiegoś linka do dosyc dobrego jakosciowo i rozdzielczosciowo (eee...:D) zdjęcia tego oto obrazu :): http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Kossak_W/Images/Ranny_kirasjer.jpg fakt ze mieszkam w łodzi i w muzeum historii miasta jest ten obraz, ale podejrzewam ze nie dadzą mi go zbytnio obfotografowac :D, pzdrw
maciekG Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 idz i fotografuj...jak sie beda czepiac to powiedz im ze jestesmy od dwoch lat w unii i moga ci... bo obowiazuje prawo unijne i mozna focic w muzeach :) tylko flesza nie mozesz, ale to chyba oczywiste :) 1
huzdebos Napisano 26 Luty 2007 Autor Napisano 26 Luty 2007 ooo... dzięki za dobrą wskazówke, nie wiedziałem :) pzdrw
Shogun 3D Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 W muzeach stosuja za to często słabe oświetlenie by utrudnić doświetlanie obrazu na kliszy, ale to i tak nie działa: wystarczy dłuzej migawke przetrzymac otwartą albo przepuścic obraz potem przez PS. ja ta metoda kiedyś na fotografii morza robionej z mola pionowo w dół powyciągałem sliczne wyraźne meduzy w wodzie, których gołym okiem na focie by sie nie ujrzało.]
Rekomendowane odpowiedzi