Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

pięknie wyciągnięte :)

warto było

...jak widać najważniejsze to jest mieć pomysł 'jak'

• Odpowiedzi 89
  • Wyświetleń 10,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
a juz sie balem ze mie everyman pojedzie jeszcze :P

prosisz - masz :)

istna tragedia...

nic dziwnego, że bawiłeś się w PSucie, bo tylko ono mogło pomóc tej fotce

niestety brak konsekwencji w działaniu zmasakrował jeszcze bardziej to nieudane zdjęcie

...blurowanie w górnej części jest słabej jakości (takie sztuczne)

...do tego to rozciągnięcie elementu dekoracyjnego nad czaszką - po co? czemu ma to służyć?

...o świetle wolę nie mówić - dosłownie miejscami się urywa i przechodzi w cień, jakby czarna dziura selektywnie je wysysała

na przykład w takich oczodołach: czoło aż świeci, a tam ciemno - a przecież widać, że są elementy, które powinny być również doświetlone

...GO: raz jest ostrość, raz jej nie ma na tej samej płaszczyźnie - od razu widać, że majstrowana

...kadr - właściwie jest to najmocniejsza strona tego gniota, bo pokazuje ciekawy detal, jednak mógł być on (czaszka) umieszczony w mocniejszym punkcie

...podsumowując: starałeś się, jednak tym razem nie wyszło, ale cóż tak to jest jak się za fotkę bazową ma strzał robiony na ślepo - próbuj dalej może się uda :P

...a na serio to tak jak już pisałem: uważam, że pięknie to wyciągnąłeś i nadałeś niezłej plastyki ujęciu... oryginał to 'szara plama' (?), ale szara plama z potencjałem, który wykorzystałeś... i lepiej mieć taki kadr jako bazę niż ujęcie z przepaleniami lub cieniami, których nie idzie wyciągnąć... dobra robota

Napisano
  • Autor

chyba nie wyszlo jak chcialem o_O

cmentarz zydowski:

962152.jpg

jak mi sie zechce to wrzuce wiecej ;p

Napisano
chyba nie wyszlo jak chcialem o_O

a jak chciałeś?

...coś w sobie ma, ale mnie nie kręci ;)

Napisano

wygląda jak z albumu dziadka :) więc jakiś efekt Ci się udało uzyskać

Napisano

ja się tak nie bawię ...za dobry jesteś w obróbce :/

...niezły klimat uzyskujesz przy tych rzeźbach :)

...jakiś tutek mógłbyś skrobnąć :P

podoba mi się

Napisano
  • Autor

Ha, za to Ty masz lepszy sprzet i pomysly ;p Nie powiem jednak, milo sie czyta posta dzie sam everyman mowi ze wysiada :D

dzieki za opinie, ale jesli cos z technikaliow mozesz poradzic to chetnie poczytam.

Tutek... nieglupi pomysl - pomysle nad tym :)

Napisano

...nie sprzęt robi zdjęcia :)

imo najważniejszy jest fotograf... potem pomysł/moment... następnie światło... i dopiero sprzęt

...i już nie rób ze mnie nie wiadomo kogo, bo się dopiero uczę i jeszcze spocznę na laurach :p

...a co poradzić? jak patrzę na tą obróbkę to ze swojej strony już nic więcej nie dam rady podpowiedzieć (bo fotka do takowej była imo poprawna)

Napisano
  • Autor

tak, ale sprzet pozwala kierowac swiatlem ;) I pomysly... powiedzmy ze dobre masz - zeby nie rozpieszczac za bardzo ;]

Napisano

...jeśli przez sprzęt masz na myśli lampy błyskowe i studyjne, to tak - z tych posiadam tylko jednego flasha, więc to niewiele

...co do pomysłów to jestem tobie skłonny przyznać rację :p

Napisano
  • Autor

Pan oczekujacy:

img0033dh21wf2.jpg

kto zgadnie dzie to? ;)

i komentowac jak juz ogladacie! >:0~~

Napisano

Tamta czaszka jest naprawdę świetna,szkoda,że se nad łóżkiem nie mogę powiesić;)

ten oczekujący PSujący, hmm...nostalgiczny...

no i właśnie niestety nic więcej nie da sie powiedzieć (z mojej strony ofkors;))

nie zachwyca,nie obrzydza,ale w albumie z fotkami z tej teczki i tak będzie owiany chwałą ;)

Napisano

Hmm...to chyba powinno być oceniane jako zamknięta całość jednak ciężko mi powiedzieć cokolwiek o pierwszych dwóch zdjęciach z prostego powodu, nie wiem co na nich jest:D Ale trzecie bardzo ciekawe, jakby przygotowane pod jakiś plakat reklamowy.

Napisano
  • Autor

Kuciel - na lustrze :)

Siepacz: np "pigulki antykoncepcyjne dla gejow i EMO"? :P

Napisano

Czemu nie:D temat Emo ostatnio w modzie więc myślę że możesz śmiało próbować:D

Napisano
  • Autor

i znow studyjne proby ;p

NAPRAWDE chcialem sie zamknac w jednej fotce, ale nie wyszlo... w trzech tez nic ciekawego w sumie nie ma, ale wrzucam bo skoro juz zrobilem to dolaczam do dorobku; moze przy okazji ktos pokusi sie o jakies porady techniczne ;]

img365lc71lw9.jpg

Napisano

zamiast klocków Lego wrzuciłbyś zdjęcie swojej dziewczyny :D bo chodzą takie ploty na mieście, że hoho :D

Napisano

Czy to przymiarki do kontynuacji Piratów z karaibów w wersji poklatkowej?:D A tak na poważnie to fajny pomysł i wykonanie.

Napisano

...z nowych 'pan' mi bardzo podchodzi

...pigułka do mnie jakoś nie trafia (ten tryptyk na lustrze)

...a lego - no właśnie dlaczego nie dziewczyna? ;)

Napisano

everyman: ja już wiem czemu Lego a nie dziewczyna :) ponoć jego dziewczyna używa tej silnej pasty "Colgatte" co daje gigantyczną flarę prosto w obiektyw :D

Napisano
  • Autor
ja już wiem czemu Lego a nie dziewczyna ponoć jego dziewczyna używa tej silnej pasty "Colgatte" co daje gigantyczną flarę prosto w obiektyw

eh, zazdrosc ;)

Napisano

hehehehe. nie zazdrość tylko masz pokazać portret. a nikomu innemu z przyjemnością nie robi się portretów jak właśnie swoim dziewczynom :D

Napisano
a nikomu innemu z przyjemnością nie robi się portretów jak właśnie swoim dziewczynom

poligamista :)

pogratulowć

sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać

Napisano

Hola hola :D nie posądzajcie Deusa o heteroseksualizm! Nie bądźcie okrutni, proszę!

Napisano
tweety, to moze Ty wrzucisz jakies portreciaki, hm?

Drakula: ja nie mogę. tyle dziewczyn nie zmieści się w kadrze nawet jak użyję fisheye'a ;)