Knysha Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Daj link do normalnego pliku .html Poza tym uzywaj stylow! edit: <br /> A:link, A:visited {color:#FFFFFF; text-decoration:none;}<br /> A:hover, A:active {color:#FFFFFF; text-decoration:underline;}<br /> P.p {margin-bottom:14.15pt; margin-left:10px; margin-top:20px; margin-right:5px;}<br /> P.dzial {margin-left:10px; color:#008000;}<br /> Troche malo tego css'a...
black_gopher Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 kod ponizej jest zły: echo ""; dajesz jeszcze 1 niepotrzebny cudzysłów, co powoduje, że fragment kodu jest traktowany jak tekst i nie interpretowany przez przeglądarkę. kod w obydwu przypadkach powinien wyglądać następująco: echo ""; a tak btw w takich przypadkach lepiej jest używać echo'...'; niż echo"..."; - czytelniejsze :)
mirach Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 FlooX: gratuluje odkrycia ze IE jest niekompatybilna przeglądarką jesli chodzi o ogolno przyjęte standarty. I rzeczywiście bardzo mało tego CSSa...
black_gopher Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Nie chcę się tu rozwodzić o wyższości jednych przeglądarek nad drugimi bo to bez sensu, ale błędy w kodzie to chyba nie "ogólnie przyjęte standardy"? Poza tym jeśli robisz strony komercyjnie dla firm - to właśnie IE jest "standardem" bo niestety, ale większość przeglądarek jakie są używane w firmach i biurach to właśnie IE a to ze względu na to, że są dołączane do windy :( i dopóki M$ będzie dawał IE jako standardową przeglądarkę oraz w większości firm będzie używany windows - to tak będzie i nic tego nie zmieni. Mogą być przeglądarki o niebo lepsze od IE, ale, niestety, to IE jest "standardem". Ale cóż - ważne jest, aby pod wszystkimi przeglądarkami strona działała poprawnie...
FlooX Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 kod ponizej jest zły: echo ""; dajesz jeszcze 1 niepotrzebny cudzysłów, co powoduje, że fragment kodu jest traktowany jak tekst i nie interpretowany przez przeglądarkę. kod w obydwu przypadkach powinien wyglądać następująco: echo ""; lool nie wieże że takie małe goofno było powodem rozwalenia całej strony :P dziekuje :* I rzeczywiście bardzo mało tego CSSa... a co jeszcze może być w cssie ? ja tylko potrzebuje do formatowania tekstu, więcej jest mi nie znane. Nie używam tego, jedynie do flasha żeby sformatowac pole tekstowe. Pierwszy raz zrobilem dzialajacą strone z uzyciem htmla :D fenks ewrybady pozdrawiam
mirach Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Floox: a, jak pierwszy raz to gratki :D black_gopher: też nie chce się rozwodzić nad wyższosciami, bo z takich dyskusji nic nie wynika, ale szlag mnie trafia, jak spędzam 2 razy więcej czasu nad stroną tylko po to zeby znalesc haki zeby wszystko w IE działało jak ma działać... No, end of topic :)
Recommended Posts