Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Gość George82
Napisano

Render, shadery do poprawy... Modeling tez nie jest gornych lotow, rzucaja sie od razu w oczy kanciaste zabudowy z rigipsu na suficie z halogenami.

Kolory gryza w oczy, nie chcialbym wracac do takiego mieszkania po pracy. :) Wypoczynek wyglada przyzwoicie, ale czerwony za bardzo oczoj%$^y....

Dzialaj dalej!

Pozdrawiam!

Napisano

no nie bardzo... kiepsko przemyslane materialy np blyszczace siedzenie w krzesle (plastik, szklo, czy co to jest?).

ale nie lam sie i pracuj dalej.pozdr.

Napisano

Dziekuje za krytyke ;) postaram sie zwracac bardziej uwage na pewne rzeczy...dopiero sie ucze, a dla mnie to i tak juz jest duzo, w sumie to trzecia moja pracka w maxie.

Nie wiem tylko dlaczego tak dlugo trwały mi rendery w rozdzielczosci 3540x2655 czyli do formatu A4 na 300DPI, bo aż 32h :( .

3D max 8, v-ray 1,5RC2 , P4 HT 3,0 GHz, 1GB ram karta 256MB. W dodatku wyłączyłem wogóle GI i przy najmniejszych ustawieniach tak długi czas renderu...nie wiem co jest grane, Wam tez tyle renderują sie sceny?

Przepraszam za to pytanie wtym dzialem :/

Pozdrawiam

Napisano

dlatego tak długo, bo pewnie troche przekręciłeś ustawienia v-raya

pozatym wszystko wygląda tak sztucznie i plastikowo nie tylko przez materiały ale i przez wyłączone GI

Napisano

może nie wygląda to realistycznie, ale praca ma w sobie to "COŚ", dzięki czemu jest bardzo ładna.

Niektóre rzeczy musiałbyś troszeczkę poprawić, ale i tak Twoje modele są świetne :D

Ile czasu zajęło Ci zrobienie tej pracy?

I czy podzielisz się teksturami drewna itp?

Proszę, wrzuć je na http://www.trzy.yoyo.pl dziękuję

Napisano

czas na zrobienie tego mieszkanka to trudno okreslic poniewaz robilem je z duzymi i czestymi przerwami, ale mysle gdyby tak pozbierac do kupy caly ten czas to gdzies okolo 2tyg, z tym, ze w tym czasie uczylem sie oswietlenia i modelowania np firanek itp, duzo czasu stracilem na rendery.

co do tekstur i wielu innych przydatnych rzeczy to polecam taką stronkę:

http://www.shader.ru

Napisano

ale wali po oczach..nie chciał bym tak mieszkać...firanki jak ze szkła i texturka na szafie po lewej od stołu za wielka...i jakoś nie pasuje mi ten blat-wyspa w kuchni, za mało miejsca zostało.;]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności