Napisano 3 Listopad 200321 l b.początkujący... chodzi mi dokładnie o to jak zaznaczayć(np w obiekcie typu editable)vertexy i połaczć je z innymi vertexami z innego obiektu(editable) tworzac 1 nowy editable przykład... mam pokój w kształcie sześcianu,dzielę go plane-em który ma póżniej w enginie funkcjonować jako portal-i teraz jak zaznaczyć ściany,podłoge etc. po jednej stronie i zapisac to jako 1 np.editable poly pomocy!!! z góry dzieki nara...
Napisano 3 Listopad 200321 l Najpierw musisz Attachowac wszystkie obiekty, zeby mozna bylo polaczyc ich verexy. Jest taki przycisk Attach, jak nie znajdziesz, albo nie wiesz jak uzyc, to poczytaj w Helpie.
Napisano 5 Listopad 200321 l Jeśli dobrze zrozumialem to mialem ten sam problem :), wyjasnil mi go Pendzel, otoz samo attach nie wystarczy. Musisz jednak go dac wiec klikasz na przycisk Attach potem zaznaczasz oba wetrexy i dajesz jeszcze Weld jest tam podajze kolo Attach i to wszystko ladnie wygladzone i polaczone. Pamietaj jednak zeby oba wetrexy byly ta tym samym poziomie inaczej z Weldowania nici. pzdr
Napisano 5 Listopad 200321 l Buaha, no jasne, ze nie wystarczy, tego nie powiedzialem. Pytanie brzmialo: \"jak polaczyc vertexy 2 obiektow\", wiec zakladam, ze wie jak to sie robi w jednym obiekcie. Ale, wspomniales o czyms waznym. Chodzi o to, ze czasem trzeba zlikwidowac niepotrzebne poligony i krawedzie, ktore po zweldowaniu znalazlyby sie \"wewnatrz\" obiektu. Tzn. znalazlyby sie, gdyby mozna bylo cokolwiek zweldowac, ale wlasnie przez nie sie nie da. Heh, namieszalem. Czasem ja o tym zapominam i bezsilnie probuje polaczyc vertexy.
Napisano 5 Listopad 200321 l A kto o tym nie zapomina:P Mi też czasami darzają się takie przypadki:d Pozdr Giorgione