Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
zapoznaj sie z regulaminem tego działu, zmien temat i napisz cos wiecej

dzieki

No ok, zmieniłem. Ja ten temat założyłem w off topicu, bo myślałem, że tutaj to o layoucie tylko usłyszę opinie. Ale ktoś uznał, że tu ma być i przeniósł - stąd temat niezgodny z regulaminem.

Czekam zatem na uwagi co do layoutu jak i samych prac. pozdrawiam

Napisano

Nazwy dzialow ciemno szare na czarnym tle?? Prawie ich tam nie widac..

Napisano

Pracki niezłe.

portfolio to kompletnie nic specjalnego. ... ... ale - jest bardzo czytelne (z wyjątkiem ciemnoszarych linków na czarnym tle, które są totalną pomyłką, albo nieporozumieniem), wszystko widać co trzeba - czytelne miniaturki (dobra wielkość), po powiększeniu też sobie mogę je obejrzeć.

ogólnie bardzo dobry viewing experience ;) mimo tego, żę sama grafika strony jest brzydka to nie wali nią po oczach - wali po oczach twoimi prackami, które są niezłe - i o to chodzi. dodałem Cię do bookmarków

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze.

Layout miał być prosty, minimalistyczny wręcz. Nie rzucać się w oczy. Stąd podobne kolory. To ma być tło dla prac, a nie dzieło samo w sobie.

Linki mają również nie rzucać się w oczy i być dopiero dobrze czytelne, gdy się podświetlą po najechaniu kursorem. Ale trochę miało je być widać. Przynajmniej u mnie widać. Ale jak mówicie że u was nie, to może troszkę rozjaśnię.

pozdrawiam i dzięki za uwagi

edit: a może problem jest w czymś innym. może za duże te obrazki z podświetleniem są i wam się wgrać nie zdążyły? spróbuję to poprawić.

Napisano
  • Autor

Wprowadziłem drobne zmiany. Kolory bez zmian, ale po zastosowaniu triku z tej strony: http://riddle.jogger.pl/2005/08/25/efekt-rollover-w-css/

menu się ładnie podświetla bez dodatkowego loadingu, więc już ciemne linki nie powinny przeszkadzać. W każdym bądź razie teraz jest dokładnie jak miało być, czyli menu się w oczy nie rzuca, póki się nie najedzie kursorem - wtedy się podświetla ładnie i nazwa jest czytelna.