DareecKi Napisano 18 Październik 2002 Napisano 18 Październik 2002 Jak zrobić efekt podnoszenia jakiegoś materiału z ziemi ? Czym złapać ( na przykładn po środku ) obiekt z nadanym modyfikatorem CLOTH, żeby uległ grawitacji i zawisł w dół ? Bo wszystkie tutki to opis CLOTHa i DEFLECTORA :( A i jeszcze jedno do czego służy opcja RIGID BODY ?
DareecKi Napisano 18 Październik 2002 Autor Napisano 18 Październik 2002 A tak pozatym to miało iść do działu POMOC... przepraszam za pomyłke!
saygon Napisano 19 Październik 2002 Napisano 19 Październik 2002 umieśc pom szmatka bardzo mały objekt i podnos go - powinno zadziałać.
DareecKi Napisano 19 Październik 2002 Autor Napisano 19 Październik 2002 No właśnie to jest moja alternatywa :) Myślałem, że da rade to zrobić inaczej...
saygon Napisano 19 Październik 2002 Napisano 19 Październik 2002 rczej nie da sie tego inacvzej w maxe zrobic, a nawet to zaje│oby si to bardzo du┐o czasu
DareecKi Napisano 19 Październik 2002 Autor Napisano 19 Październik 2002 Bardzo przyzwoicie to wysz│o... dziŕki za pomoc!
Bacry Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 A jakim plugiem robi│e ubranko. U mnie w stitchu przez przypadek okaza│o siŕ ┐e rŕka przechodzi│a za blisko majtek i przy 140 klatce stitch siŕ zatrzyma│ poniewa┐ majtki siŕ \"rozdar│y\". Obiekt na ktˇym mia│y siŕ majtki zatrzymaŠ powinien te┐ pomˇc w jego podniesieniu. Bacry
DareecKi Napisano 21 Październik 2002 Autor Napisano 21 Październik 2002 To nie było ubranko tylko taka płachta która leżąc na przedmiocie zasłaniała go i musiałem ja podnieść takim czymś na wzór ręki, żeby stopniowo odsłoniła to co się pod nią znajdowało... a robiłem to w SimCloth\'cie i bardzo przyzwicie wyszło z tym podnoszeniem od dołu :)
Gość michaelmo Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Mozna zrobić inaczej... zanim sie da modyfikator simcloth zaanimować przemieszczanie sie jednego/kilku polygonow/krawedzi/punktow(vertexow), nastepnie simcloth bez deflektora (chyba, ze o inne przedmioty). w ten sposob nie "spadnie" nam to z zadnego podnoszonego przedmiotu :)
idrilelril Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Jest wiele sposobow na to aby "szmatka" zwisala. Mozna zrobic to np. tak: sworz jakikolwiek objekt (najlepiej linie, bo bedzie nierenderowalna odrazu), wybierz "szmatke" i wejdz w grupy rozwijajac modyfikator cloth potem kliknij przycisk "Make Group" (nazwij jak chcesz) i zaznacz srodkowy wierzcholek (vertex). Nastepnie nacisnij przycisk "Node" i wskaz stworzona na poczatku linie. Tym sposobem unieruchomisz srodkowy vertex.
idrilelril Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Mam nadzieje, ze pomoglam i ze przyda Ci sie ten sposob
tweety Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 michaelmo, idrilelril: fajnie, że pomagacie ale ten wątek ma 5 lat! :D :D omg, zostaliście największymi górnikami wszechczasów :D gratulacje :)
Rekomendowane odpowiedzi