Napisano 15 Marzec 200718 l cześć, mam taki dosyć nietypowy problem :D Podłączyłem sobie niedawno drugi monitor do kompa, bardzo fajna sprawa, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju... Otóż po podłączeniu okazało się że na każdym z nich obraz wygląda zupełnie inaczej (na nowym aż za silny kontrast, a na starym wyraźne przytłumienie kolorów), zastanwia mnie czy na którym kolwiek z nich kontrast jest ustawiony w miarę poprawnie... Jest to o tyle istotne że chciałbym wiedzieć mniej więcej czy na swoich obrazkach mam podkręcać kolorki w psp czy nie... I teraz pytanie - czy istnieje jakiś w miarę wiarygodny test, który byłby w stanie dać mi jakieś pojęcie o tym jak ustawione są moje monitory i czt powinienem na jednym zmniejszyć kontrast czy na drugim podbić czy i to i to żeby uzyskać w miarę poprawny wynik. Chodzi mi o test bez podłączania dodatkowego osprzętu, wiem że istnieją takie profesjonalne testery dla dtp, ale mnie nie stać na takie coś. pozdrawiam
Napisano 15 Marzec 200718 l musisz widziec wszystkie odcienie tak abys potrafił je rozroznic i bedzie gitara a tutaj masz artykuł na temat reszty : http://www.pptfaq.com/FAQ00448.htm