Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam pewien problem, otóż ostatnio przerabiam sobie taki tutorial, typ dzieli dwa edge narzędziem "divide edge" i powstają 2 vertexy pośrodku ich (obiekt jest sprowadzony do poly), dla mesh jest jakiś divide ale on jakoś nie działa. W customize user interface szukałem tego (w quads) prawie przez godzinę i nie znalazłem. Może to jakiś plug-in ? :| Typ robi to w max7 ja mam maxa8 ale to chyba bez różnicy jeśli chodzi o narzędzie. pomocy

dividetz1.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

...hmm nie kojarzy m isie nic z narzedzi o takiej nazwie - ale taki sam efekt uzyskasz uzywajac narzedzia "connect" - pomiedzy dwoma krawedziami (edge) stworzy polaczenie/a - jezeli zalezy tobie na samych punktach to wystarczy potem usunac nowo powstala krawedz (klawisz backspace) i pozostana same punkty...

Napisano
  • Autor

Connect to wiem, że tak mogę tylko szkoda, bo takie fajne narzędzie się marnuje, a z tego co widzę przez cały ten tutorial będzie używane :F Nie wie ktoś może? :P

Napisano

O ile dobrze pamietam, to to narzędzie jest w Orionflame (http://www.orionflame.com/) . W zasadzie to samo uzyskasz uzywając connect i kasując krawędz. W Polyboost jest tez podobna funkcja, zwie sie Insert vertex. Oba pluginy platne, ale maja demo, i warto obaczyć, bo kiedys sie zachwycalem orionem (wersja 2 jest nadal darmowa) a teraz sie zachwycam bajerami polyboosta (puki jeszcze moge..) :)

Napisano

...tak to raczej cos w desen plugin'a - bo widze inne fajne funkcje ktore rzeczywiscie pomocne by byly przy modelowaniu poly ( np create shape from edges) - choc cos takiego jest w edycji patch