Napisano 21 Marzec 200718 l Czesc proste pytanko :), wie ktos jak ustawic haslo na router D-linka tak zeby sasiedzi z bloku nie mogli kozystac z mojego internetu przez wireles ?? szukalem w ustawieniach routera ale za nic niemoge znalesc :(. sa tam jakies rzeczy o ktorych niemam pojecia. jesli ktos wie jak to zrobic plz. help. model routera to DSL- G624T jesli to komus pomoze. dzieki za jakakolwiek pomoc.
Napisano 21 Marzec 200718 l pewnie jest jakaś zakładka Wireless Security. tam poszukaj takiego czegoś jak WEP lub WPA to są właśnie hasła na router. ja akurat nie mam D-Linka ale to się wszędzie tak samo nazywa. najprostszy to WPA Personal. Inne tworzą długie klucze w hexach. A w WPA Personal hasło to ciąg znaków które wpiszesz ja mam dodatkowo włączone filtrowanie MACów więc przez WiFi może się tylko mój komputer łączyć. mam nadzieje że chociaż troche pomogłem ;] pozdrawiam
Napisano 21 Marzec 200718 l Autor torche pomoglo bo rzeczywiscie znalazlem wpa i wyglada to tak : no i dalej niemam pojecia jaki port , jaki server ip itp. moze wie ktros jak to zkonfigurowac ?
Napisano 21 Marzec 200718 l ftp://ftp.dlink.pl/dsl/dsl-g624t/documentation/DSL-G624T_man_revA_1-04_all_pl_20070302.pdf