Jump to content

Problem: wielkość okna w Dreamweaver'ze

dyonizoss

Recommended Posts

hejka

mam taki problem... zacząłem bawić sie w DW, robie sobie tam jakąś stronkę/gallerie. Galeria podzielona jest na 2 czesci: z jednej strony wyswietlane są thumbalinsy obrazków a z drugiej strony odpowiednie obrazki. Problem polega na tym, ze dodając wqiecej thumbalinów nie chce by wielkość okna sie zwiekszała w miare ich dodawania, tylko by zeby zobaczyc dalsze trzeba przewinąc suwakiem to okineko ( mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi)

Pewnie jest to jakas pikus sprawa, ale szukałem na necie i w książce do DW i nie znalażłeml.

Z góry dzieki

PoZdRo!!!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Generalnie nie jest to kwestia Dreamwave'ra, bo to tylko narzędzie pozwalające na w miarę przyjemną, prostą i ułatwioną edycję stron internetowych (php/html/xml/js itd). Problem, z którym się zmierzyłeś, to kwestia samego html'a, więc na ten temat polecam poczytać w sieci.

Osobiście podejrzewam, że dzieje się tak dlatego że nie ustaliłeś rozmiaru elementu. Musisz określić wysokość i szerokość odgórnie, oraz jest funkcja stylu bodajże, która określa kiedy dany element ma być przewijany (scrollowany), ale nie przypomnę sobie teraz jak ona brzmi.

Poszukaj w sieci kursów html'a i css. Powodzenia.