filuh Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 czesc jak rigować poprzez cs w max 6? do mental raya jest cała osobna sekcja tutoriali! do character rigging jest tutorials for character animation professionals, ale nie wiem czy to jest właśnie character studio czy może defaultowe rigowanie maxa (nic tam nie wspominają o cs)? dzieki
dr Ug Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Do CS sa osobne tutoriale, w osobnym pliku. \"character studioŽ 4.2 Application plus Reference and Tutorial help files. \"
filuh Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 znalazłem ! rozumiem ze jest to na drugiej płytce do 6? dz
filuh Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 znalazłem znaczy character studio @ reference files! czy to źle czy dobrze że nie mam 4.2? wiem ze instalowałem 4.2
dr Ug Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Coz... Szukaj plikow .chm A moze Ty sie dobrales do przykladowych plikow .max, co? :D
filuh Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 sam sobie nie daje szans [lol2] edytuje moje posty dosyć szybko w miare zmieniania sie sytuacji! sytuacja na razie wygląda tak jak opisałem wyżej. znalazłem znaczy character studio @ 4 reference files! czy to źle czy dobrze że nie mam 4.2? wiem ze instalowałem 4.2 nie mam jednak modyfikatorów biped i crowd! czy jest to zależne od tego co mam aktualnie w scenie? dzieki
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Biped to obiekt, nie modyfikator, tak samo jak crowd. Bipeda znajdziesz w zakładce system, tam gdzie są te różne dziwactwa jak np. karuzela (tzn array obiekt). A crowd jest zdaje się w helpersach. A jak instalowałeś CS4.2 to musisz go mieć. Jeżeli chodzi o różnice między wersjami to mogę powiedzieć tylko tyle, że są:D
filuh Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 znalazłem bipeda i physique ale crowda w helpersach nie mam. :mad: dzieki
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 To może coś pokręciłem, ale gdzieś jest napewno. Nie mam akurat maxa, więc nie sprawdzę:(
Rekomendowane odpowiedzi