odnetniN Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Witam chce stworzyc animacje postaci do walki,skorzystalem z modelu ktory wymodelowalem,stworzylem ubrania w garmentmaker,nalozylem na to modyf cloth,ustawilem kolizje itp,ale niewiem jaka opcja sluzy za wtapianie sie ubrania w cialo ;/ zmienialem ustawienia kolizji na wieksze ale wtedy z ubrania robi mi sie zbroja ;/ no i na dodatek ubranie lata po calym ciele jakby grawitacja na nie nie dzialala;/to samo z wlosami lataj po calej glowie ,na filmiku mozna to zauwazyc;/ jakby ktos mogl podsunac jakis pomysl bylbym naprawde wdzieczny bo mecze sie z tym juz 3 dzien i bez jakichkolwiek efektow :( PS:wie ktos gdzie moge znalezc tutorial jak najlepiej zeskinowac model aby zgiecia wygladaly normalniej niz umnie?;/ ;] Linki do filmiku z tragiczna animacja :D http://rapidshare.com/files/23365954/_scene.avi.html http://www.badongo.com/vid/327357
Tomek Kosiorek Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 nie pamiętam teraz- zmęczony jestem-poszukaj parametru w rolecie albo preferencjach objektów co do tkanin -zajżałem może deph albo offset w collision object, musisz dodać też grawitację w forces; i jako pole sił a potem je zaakceptować w rolecie, co do włosków to samo masz tam external forces i musisz tam zadziałać podobnie jeśli masz jeszcze dodatkowe pole typu wiatr czy coś, dobrze byś sobie przeliczył do pliku symulację włosków hejka
odnetniN Napisano 31 Marzec 2007 Autor Napisano 31 Marzec 2007 z wlosami pomaga zwiekszenie grawitacji no i z ubraniem tez zeby tak nie latalo,a co do wtapiania sie w cialo to prubowalem tylko offset w kolizji to wtedy z ubrania robilo zbroje ;] ale sprobuje jeszcze z depth wielkie dzieki Tomek Kosiorek
Tomek Kosiorek Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 za sztywność włosów odpowiada parametr stiffness w rolecie na dole-powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi