gsOne Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Witam, robie wizualizacje koncepcji przebudowy folwarku na kompleks pelniacy funkcje gastronomiczne, hotelowe, konferencyjne i sportowe. Poki co jest sporo bledow i brakuje szczegolow na razie chce sprawdzic jak bedzie wygladala scena z bardziej realistycznymi materialami.. chce tez wrzucic jako background w enviroment jakies niebo, ale mam problem- niebo pojawia sie na calym renderze, nawet na betonie czy trawie. wiecie co moze byc nie tak? zastanawiam sie, co jest nie tak ze swiatlem i cieniami.. pozdrawiam, gs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsOne Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 czekam na jakies komentarze, musze sie pospieszyc z tym bo czasu zostalo niewiele pozdrawiam i zachecam do komentowania. gs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 słabiutko to wyglada... na poczatek proponuje zrobic dobre modele a potem oswietlac bo narazie to sa roznego rozmiaru boksy... swiatlo słabiutenkie. CZym rednerujesz? jesli chodzi o niebo to zrob sobie tube naokolo tego wszystkiego i wrzuc na to teksture... :] ale polecam rozpoczac od nowa. ehh ze mi sie takie fajne tematy nie trafiaja :]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 ostatnio oglądałem program "Sonda" z lat 80-tych o grafice 3d. Kolesie pokazywali podobne rendery. ciężko doradzić bo wszystko jest kiepskie. na początek zrób modele dobre, potem zacznij oświetlać od wrzucenia światła sky i włączenia w advanced lighting light tracera, możesz też do tego dodać światło direct target. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Popracuj jeszcze nad tym... albo najlepiej modeluj od nowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsOne Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2007 zdaje sobie sprawe z tego ze scena jest slabo wymodelowana. nie znam jeszcze za dobrze maxa, problem tkwi rowniez w niedoborze czasu, musze dzisiaj zrobic rendery i wrzucic na plansze. wiec staram sie zeby to co juz jest wyszlo jak najlepiej. mam problem z wylaczeniem jakiegos swiatla- wylaczylem wszystkie swiatla, ies, enviroment i dalej cos swieci- moze to jakiej oswietlenie viewportu? nie wiecie jak wylaczyc to swiatlo? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi